koordynacja - proszę o pomoc - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 10 kwie 2015, 9:57

powiedzcie jak to u Was jest..
kobieta pobiera u nas rodzinne na dzieci. przychodzi i zgłasza że mąż pracuje za granicą.. wysylam dokumenty do ROPS z zapytaniem czy zachodzi koordynacja.. ale kobieta chce zeby jej uchylic swiadczenia... uchylic decyzja czy wstrzymac (tylko na jakiej podstawie)
qwertyy

Napisano: 10 kwie 2015, 10:23

dwie drogi
1/ udajesz, że nie wiesz nic o zagranicy i kobieta uchyla na art. 155 KPA ( nie do końca prawidłowe, ale da sie, poźniej sko bez problemów stwierdza nieważność decyzji - dla Ciebie minus, bo dodatkowa zabawa. plus dla strony, ze nie ma np.)
2/ wysyłasz pismo z zapytaniem o koordynacje i dalej wypłacasz. minus-babka moze miec np. Plus nie bawisz sie w sko, tylko po prostu uchylasz jak wskaże Tobie Marszałek.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 10 kwie 2015, 10:33

no i wlasnie mam dylemat... kobieta napisala mi podanie o uchylenie i chce zaswiadzcenie ze uchylilsimy jej wyplate swiadzcen zeby przedlozyc je w niemaczech... nie mam pojecia jak to rozwiazac zeby bylo dobrze... tak czytam orzecznictwa i nie ma przeslanek w przypadku wykazdu za granice do uchylenia swiadczen przed wydaniem postanowienia z ROPS
qwertyy

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x