wniosek o udost. danych ??? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 10 kwie 2015, 9:21

Czy jeszcze występuje się z wnioskiem o udostępnienie danych czy dana osoba nie złożyła wniosku o przyznanie świadczenia w miejscu zameldowania? Gdzieś słyszałam, że już nie trzeba tego sprawdzać. Podpowiecie?
Kasia 86

Napisano: 10 kwie 2015, 9:24

trochę zaufania do ludzi a tym bardziej, że podpisują pod odpowiedzialnością karną
Kati@

Napisano: 10 kwie 2015, 9:59

Kati@ pisze:trochę zaufania do ludzi a tym bardziej, że podpisują pod odpowiedzialnością karną

dobry żart z tym zaufaniem, i odpowiedzialnościa karną , uśmiałem się do łez :):):)

nic sobie nie robią z tych oświadczeń, kłamią w żywe oczy gdyby nie nasza intuicja żeby kogoś sprawdzić to by dymali nas jak chcieli
fwfe

Napisano: 10 kwie 2015, 10:28

u nas co roku się sprawdzało wnioskami o udost. danych i jeszcze ani razu się nie trafiło aby ktoś gdzieś podwójnie chciał wziąć świadczenia,
sam w tym roku już ponad setkę takich wniosków rozesłałem i wszystko wróciło, że nie pobierają
Jozin

Napisano: 10 kwie 2015, 10:31

ludzie ale my nie mamy takiego obowiązku, ok np sprawdzisz miejsce meldunku a miejsca zamieszkania jak sprawdzisz?
Kati@

Napisano: 10 kwie 2015, 11:28

nie chodzi mi o informacje dotyczace pobierania swiadczen w innych gminach bo z tym to akurat problemu raczej nie ma, tylko ogolnie o rzeczy jakie wypisuja na oswiadczeniach
Fakt nie ma obowiązku sprawdzania tych oświadczeń ale twoim obowiązkiem jest sumiennie i rzetelne wykonywanie swojej pracy ktore polega wlasnie na intuicyjnym weryfikowaniu tego co ci ludzie napisza :)
fwfe

Napisano: 10 kwie 2015, 11:35

fwfe pisze:...ale twoim obowiązkiem jest sumiennie i rzetelne wykonywanie swojej pracy ktore polega wlasnie na intuicyjnym weryfikowaniu tego co ci ludzie napisza :)
jeśli chodzi o oświadczenia o dochodach i składkach zdrowotnych, to fakt, że często gęsto ludzie bzdury wypisują (pewnie bardziej ze swojej niewiedzy niż specjalnego wprowadzenia urzędnika w błąd),
toteż u nas zaleca się przychodzić z PIT 37 aby zweryfikować kwoty podane na oświadczeniach na bieżąco, ludzie sami wręcz proszą, by im wskazać co tam maja wpisać i skąd mają te dane wziąć (nie każdy ma czas dylać do US po zaświadczenie o dochodach i do ZUS po wysokość składki zdrowotnej)
Jozin

Napisano: 10 kwie 2015, 13:21

Kasia 86 pisze:Czy jeszcze występuje się z wnioskiem o udostępnienie danych czy dana osoba nie złożyła wniosku o przyznanie świadczenia w miejscu zameldowania? Gdzieś słyszałam, że już nie trzeba tego sprawdzać. Podpowiecie?
Nigdy nie trzeba było robić, zresztą jest to kompletnie nielogiczne - wniosek można złożyć w miejscu zamieszkania, więc taki delikwent może złożyć kilkanaście wniosków w różnych ośrodkach w kraju - z wyjątkiem miejsca w którym jest zameldowany. Żeby mieć 100% pewności, że nie złożył gdzie indziej musiałabyś wystąpić do każdego ośrodka w kraju.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 10 kwie 2015, 13:22

fwfe pisze:twoim obowiązkiem jest sumiennie i rzetelne wykonywanie swojej pracy ktore polega wlasnie na intuicyjnym weryfikowaniu tego co ci ludzie napisza :)
Bzdura :)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 10 kwie 2015, 13:32

Iks pisze:
fwfe pisze:twoim obowiązkiem jest sumiennie i rzetelne wykonywanie swojej pracy ktore polega wlasnie na intuicyjnym weryfikowaniu tego co ci ludzie napisza :)
Bzdura :)
bzdura to ty masz na drugie haha
ujtujtj

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x