iza i to jest dobry pomysł z tym wątkiem tylko prawo zabrania bo jest tajemnica danych osobowych i oni by nas skarżyli o naruszenie dóbr osobistych , a my jesteśmy na spalonej pozycji bo trzeba im to udowodnić ,pomówienia są telefoniczne do innego PCPR który chce zasięgnąć informacji o R Z i tu się koło zamyka szkoda tylko tych rodzin,a tak nie powinno być .
Jeśli zgłaszam chęć bycia R Z dla danego PCPR to powinni oni z nami porozmawiać i sami określić opinię o nas potem sąd także bierze opinię od MOPS i kuratora sądowego przed wydaniem decyzji o ustanowieniu rodziny dla dziecka i tu jest ciężko im udowodnić...
koordynator - praca z rodzinami
Re: koordynator - praca z rodzinami
Jeśli będziesz pisał prawdę w oparciu o dokumenty, to nie ma zagrożenia naruszenia dóbr osobistych.
Urzędnicy w tym kraju nie są anonimowi!
Reprezentują jednostkę organizacyjną (np. PCPR) starostwa powiatowego i PONOSZĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ za swoje decyzje.
Jakie dane osobowe naruszasz? Imię i nazwisko? Urzędnik w miejscu pracy pozostaje anonimowy? Chyba żartujesz? W takim razie nie powinien swoim imieniem i nazwiskiem podpisywać żadnych dokumentów, ani żadnych decyzji.
Przecież nie podasz prywatnego numeru telefonu, ani miejsca zamieszkania, ani jego preferencji politycznych, seksualnych lub religijnych.
Urzędnicy w tym kraju nie są anonimowi!
Reprezentują jednostkę organizacyjną (np. PCPR) starostwa powiatowego i PONOSZĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ za swoje decyzje.
Jakie dane osobowe naruszasz? Imię i nazwisko? Urzędnik w miejscu pracy pozostaje anonimowy? Chyba żartujesz? W takim razie nie powinien swoim imieniem i nazwiskiem podpisywać żadnych dokumentów, ani żadnych decyzji.
Przecież nie podasz prywatnego numeru telefonu, ani miejsca zamieszkania, ani jego preferencji politycznych, seksualnych lub religijnych.
Re: koordynator - praca z rodzinami
Witam, temat dosyć stary ale postanowiłam,że i ja zabiorę głos. Sama jestem koordynatorem, mam pod opieka jeden rodzinny dom dziecka, poza tym rodziny spokrewnione i niezawodowe. RDD ma aktualnie pod opieką 10 dzieci. Staram się im pomagać ze wszystkich sił - pomagam rozwiązywać problemy z dziećmi - wychowawcze i doradzać czasem w sytuacjach z kłopotami zdrowotnymi. Często się zdarza, że nagle pojawiają się jakieś nieprzewidziane sytuacje i ja wtedy rzucam wszystko i dosłownie biegnę do nich. Nie jest ta rodzina niewydolna ale na dzieciaki lepiej działa ktoś z zewnątrz. A największą nagrodą są dla mnie pochwały jakie zbieram od tych ludzi, nie omieszkają mnie chwalić do dyrekcji PCPR ani mojego kierownika,m a to już coś:).
Oprócz koordynator - praca z rodzinami - Stare tematy przeczytaj również:
alimenty art 38
jednorazówka dla rodziny
tłumacz języka migowego
wychowankowie na starych zasadach
bariery architektoniczne
dodatek 200 zł
przemoc w rodzinie w pcpr
odpłatność pełnoletnich w rodz. zast.
umieszczenie dziecka w placowce
odpłatność rodziców biologicznych
art. 80 ust. 4 - zmiany dochodu dziecka