kopia oświadczebia rolnika - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 26 mar 2015, 9:46

dostałam z KRUS wniosek o ud danych czy osoba X składała osw. o zaprzestaniu prow. gospodarstwa oraz żeby przesłać im kopię tego oswiadczenia. Czy wysyłacie do KRUS te oświadczenia??? U mnie KRUS dopiero teraz się obudził i jest to pierwszy taki przypadek, wiec nie wiem co z tym zrobić. Osoba ta juz nie pobiera u mnie nic, a gdy pobierała SZO nie była ubezpieczona w krus, my płaciliśmy jej skł społ i zdr, ale podobno teraz chce się ubezpieczyć wstecz.
dorota76

Napisano: 26 mar 2015, 9:48

nic nie wysyłaj niech poślą stronę po kopieę
ewap

Napisano: 26 mar 2015, 11:27

ale na jakiej podstawie, jak mam wniosek???
dorota76

Napisano: 26 mar 2015, 11:45

Ja ewentualnie wysyłam informację czy złożył i kiedy złożył. Żadnej kopii dokumentu złożonego dla moich potrzeb nie wysyłam. Jak chcą mieć u siebie w aktach oświadczenie rolnika, niech go wezwą i poproszą o złożenie takowego.

https://edugiodo.giodo.gov.pl/file.php/ ... R02_03.htm
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 26 mar 2015, 13:51

czy ktośmiał taka sytuację i może się wypowiedzieć jeszcze inaczej na ten temat??/
dorota76

Napisano: 26 mar 2015, 15:09

ja miałam nie wysyłałam ale oni przysyłali strione i ona brała kopie wniosku i oswiadczenia i składała w KRUS
ewap

Napisano: 27 mar 2015, 12:17

i kolejny problem z oświadczeniami rolników :(( ja wysłałam kserokopię - radca twierdził , że nie ma podstawy aby nie wysyłać .....
nowa7777

Napisano: 27 mar 2015, 12:18

ewap pisze:ja miałam nie wysyłałam ale oni przysyłali strione i ona brała kopie wniosku i oswiadczenia i składała w KRUS

a na jakiej podstawie odmówiłaś? możesz podać?
nowa88888

Napisano: 27 mar 2015, 13:23

na zadnej podstawie oświadczenie jest moje udostepnienie danych to odpowiedz a nie dokumenty mozesz napisac tak składali oswiadczenie ale kopi mojm zdaniem nie niech wezwa strone i niech ona im oswiadcze ze składała osadczenie w gops a nie nas w to mieszaja i sie odczepili
ewap

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x