Korekta - Księgowość

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 27 sie 2015, 23:37

Niezwykle rzadko tu zaglądam bo mierzi mnie merytoryczny poziom dyskusji koleżanek po fachu, ale to co dzisiaj w tym poście zaprezentowała alka to po prostu szczyt wszystkiego. Jestem w szoku, niebywały poziom agresji i chamstwa. Kobieto co Ci ta biedna Miłka zrobiła. Robisz z igły widły. Wytoczyłaś armatę żeby komara zabić. Przeczytaj sobie tekst wklejony poniżej, zastanów się Ty "wyuczona" i zadufana w sobie babo i przeproś koleżankę. A jako niezwykle doświadczona kobieta radzę Ci ostry seks z jurnym chłopem, babą lub mocnym wibratorem zaraz się wyluzujesz. Cześć posting.php?mode=reply&f=12&t=207186679#

"Ewidencja faktur korygujących zapisem ujemnym, po tych samych stronach kont, na których zaksięgowano fakturę pierwotną

Czy można zaksięgować faktury korygujące sprzedaż i zakup towarów stornem czerwonym? Księgując korektę zmniejszającą ze znakiem plus po przeciwnych stronach, program księgowy nie pozwala na ujęcie tej faktury w rejestrze VAT ze znakiem minus.
Z treści pytania wynika, iż jednostka ma problem z ujmowaniem w rejestrach zakupu i sprzedaży faktur korygujących in minus. W takiej sytuacji jednostka może przyjąć zasadę, iż faktury korygujące zmniejszające zakup lub sprzedaż będą ujmowane w księgach ze znakiem minus po tych samych stronach, po których ujęto faktury pierwotne..."
doświadczona1234

Napisano: 28 sie 2015, 6:44

Miłka nie zmieniaj nicku bo to nic nie pomoże czy ty bedziesz "doswiadczona" czy "miłka" na jedno wychodzi po postach widać kto pisze
michalinaglina

Napisano: 28 sie 2015, 12:15

Dajcie spokój dziewczyny z tym wzajemnym dogryzaniem sobie i agresją.Po co się wzajemnie nakręcacie i komu chcecie udawadniać swoje rację.Każdy księguje tak jak uważa za prawidłowo i sam będzie się ewentualnie tłumaczył przed kontrolą - zresztą jakie to ma znaczenie.Więcej uśmiechu i serdeczności na tym forum bo chyba o to chodzi w tym wszystkim.Pozdrawiam :)
EWAII

Napisano: 28 sie 2015, 13:16

a po co mam zmieniać nick? to nie moja wypowiedź
alka alka weź wyluzuj. księguj jak chcesz.
dziękuję dobranoc :)
Miłka

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x