korespondowanie z dłuznikiem mieszkajacym za granicą - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 29 lis 2013, 10:54

mam dłuznika który od 8 lat na stałe mieszka w Anglii, spod adresu który podał komornik sądowy został wymeldowany w maju 2013r. Dłuznik koresponduje z nami poprzez e-meile a wczoraj przysłał pocztą podanie o umorzenie należności, podaje adres korespondencyjny w Anglii. czy możemy mu na ten zagraniczny adres odpisać czy mam odpisac na ostatni adres zameldowania tak jak to robiłam do tej pory i jego matka odbiera wszystkie pisma.
Dłużnik tak wogóle to prosił żeby mu odpowiedziała na to podanie e-meilem ale tego to chyba nie mogę zrobić?
~Anna

Napisano: 29 lis 2013, 10:57

nie możesz tego zrobić.
Wysyłasz do niego pismo o wyznaczenia pełnomocnika w kraju (szukaj podstawy w KPA, chyba art. 40 par. 4).
Mail nie jest podstawą do wszczęcia postępowania. Brak podpisu elektrycznego.
~Elmer

Napisano: 29 lis 2013, 11:15

Ludzie, przestanicie się osmieszać zenujacym brakiem elementarnej wiedzy z kpa.
Podanie mailem, korespondenacja mailem? Skąd wy się pourywaliście w tych swoich kozich wólkach?
Jakim cudem ktos was zatrudnił bez elementarnej wiedzy z kpa?
~xyz

Napisano: 29 lis 2013, 11:16

takim samy cudem jak zatrudnia się chamów do obsługi ludzi.
~Elmer

Napisano: 29 lis 2013, 11:33

Ja nie pracuje w zadnym urzedzie i nie obsługuje ludzi więc daruj sobie kompletnie nietrafione teksty. A wysmiewam wasze nieuctwo i zenujaca niekompetencję bo z moich podatków za swoja zenade macie wynagrodzenie
~xyz

Napisano: 29 lis 2013, 11:35

to, że nie pracujesz powoduje, iż możesz być chamem?
Dziwne podejście do życia, zaiste dziwne...
Zaczyna mi być ciebie żal.
~Elmer

Napisano: 29 lis 2013, 12:00

\"Wysyłasz do niego pismo o wyznaczenia pełnomocnika w kraju\" -na jaki adres? polski czy zagraniczny?

dziękuję Elmer za odpowiedzi, a xyz z koziej wólki niech spada liczyć dalej swoje podatki
~Anna

Napisano: 29 lis 2013, 12:01

zagraniczny
~Elmer

Napisano: 29 lis 2013, 12:20

jeszcze raz dziekuję
~Anna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x