Podzielcie sie informacją -Czy w każdym okresie świadczeniowym.... - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 29 lis 2013, 11:07

robicie to samo z dłuznikami aliemtacyjnymi ? podejmujecie te same działania na nowo?
Mój szef zarzuica mi nie gospodarnośc - ale przeciez ja robie to zgodnie z ustawa i informacja ze szkolen m, informacji z ministerstwa - Jak jest to u was - podzielcie sie informacjami
~MARTA II

Napisano: 29 lis 2013, 11:10

Tak. Do każdego okresu to samo.
~Anka W.

Napisano: 29 lis 2013, 11:22

Ania czy tez wydajesz co okres świadczeniowy ( jeżeli oczywiście dłużnik np się nie zgłosi i nie płaci) - te durne decyzje z tyt uchylania sie .....
~MARTA II

Napisano: 29 lis 2013, 11:48

Wiem, że niektórzy nie robią twierdząc, że już raz była wydana decyzja, ale ja robię i wpisuję w postanowieniu, że..............postanawia uznać Pana XXXXX Pesel, zam...za dłużnika alimentacyjnego uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych okresie świadczeniowym 2012/2013 i dalej cała procedura - prokuratura, starostwo a potem jeszcze informacja do OWD i komornika o podjętych działaniach.
~Anka W.

Napisano: 29 lis 2013, 12:09

ja też tak robie, chociaż to nielogiczne, skoro ministerstwo dało takie wytyczne, a oni najczęściej nas kontrolują to niestety trzeba się do tego stosować ; projekt ustawy chyba to zmieni, ale zobaczymy ...
~Magda1

Napisano: 29 lis 2013, 12:20

Twój szef słyszał zapewne o propozycjach zmian. Jak ma wybór, czy kupić artykuły biurowe albo papier toaletowy, lub zaktualizować oprogramowanie, albo płacić za znaczki za korespondencję z ludźmi, którzy z Tobą w ogóle nie chcą i nie będą rozmawiać, to powinnaś zrozumieć jego dylematy. Wszyscy z zapartym tchem czekają na ofensywę legislacyjną i pierwsze od ośmiu lat pozytywne dla nas zmiany w alimentacyjnym syfie. Ja też.
~west

Napisano: 29 lis 2013, 12:50

a jakie niby mają być zmiany???????????????
właściwie ja słyszałam, że jak sie raz wystawi dłużnikowi taką decyzję to juz później robi sie umorzenie postępowania
~Aga

Napisano: 29 lis 2013, 13:35

No właśnie, każdy sobie rzepkę skrobie - po swojemu.
Ja słyszałem, ja słyszałam............
Dlatego póki co to wystawiam decyzję do każdego okresu.
A inni wystawiają tylko 1 i potem to właściwie nie wiem na jakiej podstawie prowadzą dalsze postępowanie....... do decyzji z poprzedniego okresu świadczeniowego?????
Sami więc widzicie..... każdy robi jak chce.
Wybór należy do Was.
~Anka W.

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x