Czy koszty upomnień z FA można tylko wtegy kiedy jest umorzone postępowanie egzekucyjne i jest postanowienie , czy też umorzyć na podstawie Art.8 bez postanowienia o umorzeniu z urzędu skarbowego. A cóż zrobić jeśli są koszty upomnień przypisane a nieposzedł tytuł wykonawczy do urzędu skarbowego?
Nasz prawnik twierdzi, że trzeba wystawiać każdej osobie decyzję o umorzeniu, czy u Was tak będzie i na podstawie tych decyzji odpiszecie należności z tytułu upomnień?
Witam, koszty upomnienia nie są należnością cywilnoprawną, tylko niepodatkową należnością budżetową. Jak umorzenie kosztów up to tylko na podstawie finansów publicznych i ordynacji.
ja nie księgowałam kup, więc nie mam żadnego salda, ale pracownik merytoryczny ma problem, bo wisi mu w systemie. co ma z tym zrobić? napisać wniosek do kierownika o umorzenie?
a co powiedzie o kosztach egzekucyjnych komornik wzywa gmine do zapłacenia tych kosztów a oni kazą opsowi to regulowc czy słusznie? jak tak to jaki paragraf
Koniec roku więc problem powraca CO ZROBIĆ Z PRZYPISANYMI KOSZTAMI UPOMNIEŃ FA. Na szkoleniu P. Wieczorek powiedział (ale w materiałach nie umieścił), że umorzyć. Bieżące 720/221, stare 800/221. Co WY na to????