Koszty upomnień z FA - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 20 paź 2015, 11:15

Czy koszty upomnień z FA można tylko wtegy kiedy jest umorzone postępowanie egzekucyjne i jest postanowienie , czy też umorzyć na podstawie Art.8 bez postanowienia o umorzeniu z urzędu skarbowego. A cóż zrobić jeśli są koszty upomnień przypisane a nieposzedł tytuł wykonawczy do urzędu skarbowego?
MGM

Napisano: 20 paź 2015, 14:15

mozna czekać aż się przedawnią ale to ryzykowne ;) umorzyć na wniosek dłużnika ale to raczej niemożliwe ;) moze ktos ma inny pomysł
marwikka

Napisano: 21 paź 2015, 15:44

Nasz prawnik twierdzi, że trzeba wystawiać każdej osobie decyzję o umorzeniu, czy u Was tak będzie i na podstawie tych decyzji odpiszecie należności z tytułu upomnień?
Anna5

Napisano: 22 paź 2015, 10:51

Jeśli Kierownik OPS jest upoważniony do umarzania należności cywilnoprawnych, to na wniosek ksiegowej może umorzyć.
Ola II

Napisano: 27 paź 2015, 9:15

Witam, koszty upomnienia nie są należnością cywilnoprawną, tylko niepodatkową należnością budżetową. Jak umorzenie kosztów up to tylko na podstawie finansów publicznych i ordynacji.
gośćxxx

Napisano: 27 paź 2015, 9:41

ja nie księgowałam kup, więc nie mam żadnego salda, ale pracownik merytoryczny ma problem, bo wisi mu w systemie. co ma z tym zrobić? napisać wniosek do kierownika o umorzenie?
Miłka

Napisano: 30 paź 2015, 2:26

a co powiedzie o kosztach egzekucyjnych komornik wzywa gmine do zapłacenia tych kosztów a oni kazą opsowi to regulowc czy słusznie? jak tak to jaki paragraf
miskaaaaaaaaaaa

Napisano: 19 sty 2016, 14:06

Koniec roku więc problem powraca CO ZROBIĆ Z PRZYPISANYMI KOSZTAMI UPOMNIEŃ FA. Na szkoleniu P. Wieczorek powiedział (ale w materiałach nie umieścił), że umorzyć. Bieżące 720/221, stare 800/221. Co WY na to????
tota

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x