Kotłownia - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 lut 2015, 10:22

Czy kotłownie mogę zaliczyć do powierzchni użytkowej lokalu mieszkalnego.
Ala---

Napisano: 09 lut 2015, 10:56

powierzchni użytkowej lokalu - należy przez to rozumieć powierzchnię wszystkich pomieszczeń znajdujących się w lokalu, a w szczególności pokoi, kuchni, spiżarni, przedpokoi, alków, holi, korytarzy, łazienek oraz innych pomieszczeń służących mieszkalnym i gospodarczym potrzebom lokatora, bez względu na ich przeznaczenie i sposób używania; za powierzchnię użytkową lokalu nie uważa się powierzchni balkonów, tarasów i loggii, antresoli, szaf i schowków w ścianach, pralni, suszarni, wózkowni, strychów, piwnic i komórek przeznaczonych do przechowywania opału,
zek1

Napisano: 09 lut 2015, 12:50

Nie ma tu mowy o kotłowni
Ala---

Napisano: 09 lut 2015, 16:17

No właśnie. I taka byłaby też moja odpowiedź.
Gość

Napisano: 10 lut 2015, 10:11

W związku z tym, że nie ma jej wymienionej zarówno w powierzchni, którą się wlicza, jak i nie wlicza, trudno powiedzieć czy brać ją pod uwagę czy nie. Jakby nie mogli ustawodawcy jej gdzieś dopisać
Ala---

Napisano: 10 lut 2015, 20:43

Oj tam, zaraz dopisywać. Jeśli to dopisać, to na pewno znajdzie zaraz dużo dłuższa lista potrzeb.
Trzeba pomyśleć. Ja myślę, że zaliczanie kotłowni do powierzchni mieszkania jest ewidentną przesadą, być może dlatego brak jej w definicjach.
No i komu albo czemu miałoby to służyć? Na pewno nie osobie wnioskującej o dodatek, a skoro jej nie posłuży, to wiadomo co dalej.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x