Cena kWh - kontrola - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 11 lut 2015, 11:06

Witam
Jak ustalacie cene kWh, kiedy nie ma fa za energię, albo jest tylko potwierdzenie zapłaty z energocentrum ?
My bierzemy stawkę z informacji Prezesa Urzędu Regulacji Energetyki ogłaszanej raz w roku. Według kontrolującego powinniśmy brać pod uwagę ceny ze strony operatora z energetyki.
Agnieszka -

Napisano: 11 lut 2015, 16:36

Ja dzwonię do Energetyki sporządzam notatkę i przyjmuję stawkę jaką mi poda osoba z informacji
urszula 1

Napisano: 11 lut 2015, 21:01

Agnieszka - pisze:Według kontrolującego powinniśmy brać pod uwagę ceny ze strony operatora z energetyki.
A ja zapytam: 1) którego operatora? 2) dlaczego akurat tego (może znajomy? :shock: ) 3) którą z jego taryf?

Ja mam inne propozycje na takie okazje:
a) nie przyznawać ryczałtu
b) przyjąć rzeczywistą stawkę z podobnych postępowań, może byś średnia z kilku.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2015, 14:37

zastanawiam się nad zwrotem " nie przyznawać ryczałtu" nie ma takiej opcji
zek1

Napisano: 12 lut 2015, 14:51

Kiedyś Pan Bajor na szkoleniu powiedział, że w takich przypadkach należy przyjąc cenę kWh od sąsiada (jeśli korzysta) lub od innej osoby z tej miejscowości, bloku ...
Ja np. robię w ten sposób, że sporządzam notatkę iż cenę przyjęłam z wniosku nr..... złożonego w dniu .. przez .....
kunena

Napisano: 12 lut 2015, 15:19

Pan Bajor dużo rzeczy mówił które w SKO i NSA się nie sprawdziły ...... a więc choć jest autorem pierwotnej ustawy o DM to bardzo mija się z obecnym orzecznictwem
A co do ryczałtu do wyliczenia po prostu przyjmuje się cenę 0 zł/kWh
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x