KRUS a ŚP - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 09 lip 2015, 8:59

Kobieta pobiera ŚP na dziecko. Do tej pory była ubezpieczona w KRUS. Wczoraj przyniosła decyzje z KRUSo ustaniu ubezpieczenia wypadkowego, chorobowego, macierzyńskiego emerytalno-rentowego od sierpnia 2014 r. od sierpnia 2014 r. Czy możemy ubezpieczyć ją wstecz tj. od sierpnia 2014 r.?
Jak postępujecie gdy o śp czy szo ubiega się osoba ubezpieczona w KRUS. Ja do tej pory informowałam klienta, że ma do wyboru ubezpieczenie u nas lub w KRUS. Wybierali KRUS. Teraz zastanawiam się czy nie żądać od klientów żeby się wyrejestrowali z KRUS i ubezpieczać ich u nas. Jak jest u was?
pola7

Napisano: 09 lip 2015, 11:44

podnoszę
pola7

Napisano: 09 lip 2015, 11:48

my ubezpieczamy wtedy gdy klient nie ma prawa do innego ubezpieczenia ja biore ich z ubezpieczenim w krus to jest ich sprawa
smieszka

Napisano: 09 lip 2015, 15:15

ja też tak robiłam. Jak chciał w KRUS to zostawał w KRUS. Ale ten KRUS teraz wyrejestrowuje wstecz i mamy kłopot co z takim klientem zrobić. Opłacić składki wstecz? Z drugiej strony zmuszać tych ludzi do wyrejestrowania z KRUS? Nie wiem co robić?
pola7

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem