od kwietnia wzrosła wysokość składki z 88 na 89 zł. w systemie przy " starych" decyzjach mam w planie wypłat 88, przy nowych robionych z miesiąc temu wygenerowało po 100 ? Ktoś wie czemu ? oraz czy jest jakaś opcja żeby nie trzeba było ręcznie modyfikować wszystkim planów wypłat? tzn żeby się samo to uaktualniło ?
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."
nie wiem jak w twoim systemie dziedzinowym, ale w moim w parametrach musialam zmienic wysokosc emerytury rolniczej i dopiero wtedy poprawnie naliczylo skladke
napisałam w zgłoszeniu do sygnity, to mi odp że się automatycznie przeliczy na 89 zł, przy generowaniu listy, i fakt przeliczyło, ale jednej osobie, której kończy się świadczenie 30.04.17 r. reszte podciągneło po 88 lub 100 bo zauwazyłam, że to 100 to sta że liczy 10 % od najniższej emerytury a nie podstawowej. a w parametrach obie są w poprawnych wysokościach
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."