Kryzys dodatku 250 PLN - Dodatek 250zł

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 06 paź 2011, 20:04

Obowiązkowa - zapisana w ustawie o pomocy społecznej wypłata dodatków do wynagrodzenia pracowników socjalnych pracujących z podopiecznymi w terenie - każdy z nich ma dostawać dodatkowo miesięcznie 250 złotych (ich średnia płaca bez tej kwoty, to 2300 zł ). Jeszcze rok temu ten wydatek w całości pokrywał budżet państwa, gminy dostawały pieniądze za pośrednictwem urzędów wojewódzkich. - To są pieniądze zagwarantowane w umowach. Jeśli ich nie będzie, to ludzie mogą przecież pójść do sądu pracy. W tym roku na ten cel z budżetu państwa nie dostaliśmy jeszcze ani złotówki - mówi Marek Scelina, dyrektor Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Kielcach. I dodaje: - Nie po raz pierwszy ministerstwo daje nowe obowiązki i jakieś pieniądze na nie, a po jakimś czasie dowiadujemy się, że to kolejne zadanie własne samorządu. Problem dotyczy całego kraju. W Lublinie na dodatki dla pracowników socjalnych zabrakło w tym roku 500 tysięcy złotych. Trzeba je było szybko znaleźć w budżecie miasta.

https://www.ops.pl/news.php?id=25176
angoc

Napisano: 10 paź 2011, 11:30

ponawiam pytanie: skąd wzieła sie srednia zarobków pacowników socjalnych w wysokosci 2300 zł bez dodatku 250 zł, skoro, jak czytm na forum więksość ma 1500- 1800. w Kętrzynie pracownik socjalny bez dodatku ma 1450zł, więc skad taka kwota?
~xp

Napisano: 11 paź 2011, 13:20

Proszę poradźcie mi- otrzymywałam dodatek 250 zł. jednak od stycznia nie dostaję tego dodatku. Placówka nie dostała żadnej wiadomości z Urzędu Wojewódzkiego jaka jest tego przyczyna, ani Starostwo ani PCPR też nic na ten temat nie wie dlatego pytam kto mógłby mi udzielić informacji gdzie pieniądze które były mi przyznane i na ten rok zaplanowane? Czy może tak być , że ustalają w Rozporządzeniu że coś nam przysługuje , ale potem tego nie otrzymujemy i nikt nic nie wie nawet nie poczuwa się aby udzielić jakiejś informacji.Błagam czy macie jakiś pomysł jak dotrzeć do informacji czy jest jakaś szansa na uzyskanie tych pieniążków, które jak zaznaczę miały mi przysługiwać.
~mariola

Napisano: 11 paź 2011, 20:45

inspekcja pracy na pewno przyspieszyła by wypłatę...
~:)

Napisano: 12 paź 2011, 14:51

Dziękuję za odpowiedź, ale chyba nie będę narażać placówki na interwencję inspekcji :)
~mariola

Napisano: 14 paź 2011, 15:46

co tam 250 pryszcz przy takich zarobkach
~...

Napisano: 19 paź 2011, 10:44

czy was też obwinia się za brak tych pieniędzy?
~Ada

Napisano: 06 lis 2012, 16:48

a nie wiecie kiedy będzie waloryzacja?
~O.

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x