Też to już mam ale utknęłam przez dodatki osłonowe ale wcześnie obiecali jak poniżej:
Oto odpowiedź jaka otrzymaliśmy z DIRS MS:
Szanowny Panie,
uprzejmie informuję, że właściwe organy od 1 grudnia 2021 roku mają możliwość przekazywania do Krajowego Rejestru Zadłużonych informacji poprzez manualne wprowadzanie danych do systemu. Dodatkowo na potrzeby podmiotów administracji publicznej w systemie Krajowy Rejestr Zadłużonych przygotowane są funkcjonalności pozwalające na importowanie danych o postępowaniach egzekucyjnych świadczeń alimentacyjnych.
Wskazuję także, że pod koniec pierwszego kwartału 2022 r. planowane jest zakończenie budowy narzędzia przeznaczonego m.in. dla komorników, Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, Krajowej Administracji Skarbowej – Ministerstwa Finansów oraz pracowników organów pomocy społecznej, którego priorytet w trakcie prac projektowych wielokrotnie sygnalizowali interesariusze (API). Narzędzie umożliwi efektywniejsze korzystanie z funkcjonalności systemu KRZ.
tak, konto użytkownika już też utworzyłam i chciałam utworzyć konto podmiotu i proszą o dodanie umocowania prawnego. I nie wiem jakie pełnomocnictwo czy upoważnienie ma mieć pani kierownik od Wójta do wpisu do KRZ
Z tego co obczytuję to najpierw trzeba założyć konto osoby fizycznej, a później jak już będziemy mieli to konto to konto podmiotu.
Na kogo macie założone konto osoby fizycznej? Na kierownika OPS?
U mnie podobnie jest dla kierownika, po zalogowaniu było jeszcze aby aktywować nowy adres poczty elektronicznej do powiadomień, tam był kod na poczcie mailowej do aktywacji. Oryginały dokumentów- upoważnień wysłałam i nie wiem co dalej...
Te do reprezentowania GOPSu: nie ma wytycznych które to mają być i nie wiem czy tak przyjmą. Oryginały które dołączyłam elektronicznie (skany).I nie wiem czy są dobre więc nie chcę wprowadzać w błąd. Dałam uchwałę RG, pełnomocnictwo i Zarządzenie.