Zwrot prawa jazdy, bo zgłupiałam - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 kwie 2022, 14:33

W tamtym roku uznałam dłużnika za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych, nie stawił się na wywiad, no i oczywiście wystąpiłam o zatrzymanie prawa jazdy. Starosta zatrzymał prawo jazdy. W tym miesiącu Pan mi zgasza, że przez 6 miesięcy wpłacał minimum 50 % zadłużenia. Tylko, że ja nie dostałam wniosku z OWW o podjęcie działań wobec niego, być może już nie płacą funduszu, więc chyba w takiej sytuacji to musi spłacić całe zadłużenie, żebym mogła uchylić decyzję i wnioskować o zwrot prawa jazdy.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 07 maja 2014, 10:45
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki

Napisano: 11 kwie 2022, 7:25

Proszę, podpowiedzcie mi, czy się nie mylę, bo Pan dłużnik nie daje mi spokoju.
Nie mam wniosku o podjecie działań z OWW to nie interesuje mnie czy płaci 50%, teraz musi spłacić całość, żebym mogła wystapić do starosty o zwrot prawa jazdy.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 11 kwie 2022, 11:39

piszesz do komornika pismo czy się wywiązywał, nie ma znaczenia czy masz nowy wniosek o podjęcie czy go nie masz.
Zwrot zatrzymanego prawa jazdy art. 3 ust 6 czyli albo płacił przez okres ostatnich 6 miesięcy albo nastąpiła utrata statusu dłuznika
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2022, 11:50

Dzięki za odpowiedź, czyli jak płacił 50% to przeprowadzam z nim wywiad, odbieram oświadczenie majątkowe, ma się zarejestrować w UP, jeśli to spełni uchylam decyzję i występuję z wnioskiem do starosty.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x