KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ZR, FA, wszystko
- Kontakt:
Re: KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
Czy jest ktoś w stanie po kroku wyjaśnić jak należy zarejestrować się do KRZ bo u nas w tym temacie jeszcze nic nie ruszyło?
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA/500+
- Kontakt:
W instrukcji KRZ dla OPS jest napisane:
"Jeżeli OPS jest samodzielną jednostką, a w szczególności pracodawcą i posiada nadany numer NIP, to zakłada się konto dla OPS. W przeciwnym przypadku OPS powinien korzystać z konta gminy"
Mój MGOPS posiada nr NIP ale jest jednostką organizacyjną niemającą osobowości prawnej, czy to oznacza, że nie można założyć konta na MGOPS?
"Jeżeli OPS jest samodzielną jednostką, a w szczególności pracodawcą i posiada nadany numer NIP, to zakłada się konto dla OPS. W przeciwnym przypadku OPS powinien korzystać z konta gminy"
Mój MGOPS posiada nr NIP ale jest jednostką organizacyjną niemającą osobowości prawnej, czy to oznacza, że nie można założyć konta na MGOPS?
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
konto założyłem i tyle mogę zrobić. Nic więcej. Nie mam nadanych uprawnień mimo pism i próśb
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SW/FA/ST
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: fa
- Kontakt:
musisz dodać profil do konta. instrukcja moja tożsamość - rozdział 8 bodajżeWikkaa pisze: 01 lut 2023, 15:52 Pomóżcie. Otrzymałam informację z Ministerstwa, że nadano nam profil specjalny, a nadal nie mogę zalogować się do portalu dla organów administracji publicznej (brak uprawnień do obsługi funkcji). JAK TO ZROBIĆ?
- Cerkiewne
- Starszy referent
- Zajmuję się: siedzę sobie
- Kontakt:
Mi się udało, ale to było coś strasznego do załatwienia.
Anna
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
założyłam konto w module tożsamość i zgłosiłam potrzebę założenia konta podmiotu, odrzucili bo nie załączyłam pełnomocnictwa. Wzór już pobrałam od nich. Ale podmiotem ma być GOPS czy gmina?Ale co wpisać w określeniu rejestru albo innej ewidencji do której wpisany jest podmiot?
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
co to za instrukcja dla OPS?root pisze: 08 lut 2023, 15:37 W instrukcji KRZ dla OPS jest napisane:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Hej mam wszystko złożone i zatwierdzone bynajmniej tak mi się wydaje ale nie wiem w jaki sposób mam wprowadzić dłużnika. Może macie instrukcję albo jakieś wskazówki. Z góry dziękuję i pozdrawiam
-
- Referent
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
Masz już konto specjalne?@mops@ pisze: 10 mar 2023, 15:29 Hej mam wszystko złożone i zatwierdzone bynajmniej tak mi się wydaje ale nie wiem w jaki sposób mam wprowadzić dłużnika. Może macie instrukcję albo jakieś wskazówki. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Oprócz KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Dłużnik zmarł co z kosztami upomnienia
za zgodność - jeszcze raz
Czy świad. piel. jest dochodem w spr. o umorzenie należn. dłuż. aliment.
Kiedy do big
Potrącenia z bieżąco wypłacanych świadczeń
Dłużnik - właściwość organu
PRAWKO DŁUZNIK ALIMENTACYJNY
Dochód z zagranicy.
Zgon dłużnika Koszty Upomnienia
zajęcie wynagrodzenie za pracę
upowaznienie do KRZ
Postępowanie z dłużnikiem prawo jazdy
Proszę niech mi ktoś odpowie
ORZECZENIE ST.UMIARKOWANY
OWW brak dłużnika