ksero - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 09 kwie 2015, 14:34

Właśnie ! ja tam wole mieś niż nie mieć np. nr dowodu, najgorzej jak zweryfikować gdzie zameldowany żeby do tej Gminy wystąpić z wnioskiem o udostępnienie danych czy pobrał ZR czy nie.Bo napiszą na wniosku adres zamieszkania a gdzie zameldowany to już nic nie wiadomo......kurde :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

a co robicie z aktami Pani chce aby oddać jej akt urodzenia oryginał córki ale korzysta dalej ze świadczeń rodzinnych hmmm. chyba jej oddam zostawię ksero i podpisze mi się już....że odebrała :D :D :D
Nowa 25

Napisano: 09 kwie 2015, 14:36

maniaaa pisze:ale numer dowodu jest potrzebny a nie ma rubryki we wniosku o zasiłek rodzinny
jeżeli nie ma to nie jest potrzebny- z rozporządzenie wyrzucili
Kati@

Napisano: 09 kwie 2015, 14:37

akty- bierzesz ksero do akt nie oryginały. Możesz oddać bez obaw
~o~

Napisano: 09 kwie 2015, 14:37

Nowa 25 pisze:Właśnie ! ja tam wole mieś niż nie mieć np. nr dowodu, najgorzej jak zweryfikować gdzie zameldowany żeby do tej Gminy wystąpić z wnioskiem o udostępnienie danych czy pobrał ZR czy nie.Bo napiszą na wniosku adres zamieszkania a gdzie zameldowany to już nic nie wiadomo......kurde :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

a co robicie z aktami Pani chce aby oddać jej akt urodzenia oryginał córki ale korzysta dalej ze świadczeń rodzinnych hmmm. chyba jej oddam zostawię ksero i podpisze mi się już....że odebrała :D :D :D
1) to czy brała gdzie indziej weryfikujesz jej pisemnym oświadczeniem, że nie brała i po sprawie
2) orginał aktu urodzenia bierzesz od petentów? :/ a gdzie w ustawie jest napisane, że masz brać oryginały do akt? oryginały tylko do okazania, a kserujesz sobie sama
maniaaa pisze:ale numer dowodu jest potrzebny a nie ma rubryki we wniosku o zasiłek rodzinny
a gdzie Ci ten numer dowodu jest potrzebny? numer pesel jedynie potrzebujesz z numerków w dowodzie ;)
Gość

Napisano: 09 kwie 2015, 14:40

Nowa 25 pisze:Właśnie ! ja tam wole mieś niż nie mieć np. nr dowodu, najgorzej jak zweryfikować gdzie zameldowany żeby do tej Gminy wystąpić z wnioskiem o udostępnienie danych czy pobrał ZR czy nie.Bo napiszą na wniosku adres zamieszkania a gdzie zameldowany to już nic nie wiadomo......kurde :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

piszesz, że wolisz mieć - ale Tobie nie wolno kserować dowodu
Kati@

Napisano: 09 kwie 2015, 14:41

potrzebny mi do list wypłat np w kasie
maniaaa

Napisano: 09 kwie 2015, 14:41

Otóż to jak Gość i Kati@
elek

Napisano: 09 kwie 2015, 14:43

Maniaaa u mnie weryfikuje się człowieka do wypłat w kasie po peselu. Miłego popołudnia
elek

Napisano: 09 kwie 2015, 14:49

to wy nigdy nie braliscie zaswiadczen że w innej gminie się nie ubiegają o zasiłek rodzinny?
maniaa

Napisano: 09 kwie 2015, 14:51

nie, ja w tym czasie piję kawę z Elmerem
Kati@

Strona 2 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x