księgowanie depozytów mieszkańców DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 25 sie 2015, 17:58

Bardzo proszę po koleżeńsku pracowników socjalnych w DPS o opinie, informacje, refleksje i przepisy prawne :| dotyczące księgowania wpłat i wypłat środków depozytowych mieszkańca DPS przez tą właśnie grupę zawodową.
al.a

Napisano: 26 sie 2015, 12:32

rozumiem, że pracownicy socjalni w dps/ach nie zajmują się księgowaniem środków depozytowych mieszkańców?
al.a

Napisano: 26 sie 2015, 18:08

Oczywiście,ze sie tym nie zajmują bo od tego sa księgowe. Ja jako pracownik socjalny nie tykam sie tego mam inne rzeczy na głowie.
Katarryna

Napisano: 27 sie 2015, 9:38

dotychczas tez myslałam że nikt nie wpadnie na tak absurdalny pomysł, ale...moje przekonanie zostało wystawione na próbę...czy ktoś ma jeszcze doświadczenia w temacie...
al.a

Napisano: 01 wrz 2015, 12:50

Ja jako pracownik socjalny mam w zakresie obowiązków prowadzenie kasy depozytowej. Przyjmuje renty , dokonuje wypłat oraz rozliczam odpłatność za pobyt.
dps

Napisano: 02 wrz 2015, 10:11

żeby skończyło się na przyjęciu i wypłaceniu renty to pół biedy, prosta ewidencja. ale co jesli srodki sa odprowadzane na konto, płatności przelewowe i ta cała reszta która ja wyczuwam jako księgowość?
al.a

Napisano: 08 wrz 2015, 12:46

ja również nie zajmuję się księgowaniem depozytów.
adele

Napisano: 17 wrz 2015, 9:02

U mnie księgowaniem depozytów zajmuje się kasjerka. My pracownicy socjalni naliczamy odpłatność, odpisy, nieobecności, zwroty, dopłaty itp. Nie mamy styczności z pieniędzmi mieszkańców. Ewentualnie dla "leżących" i "niekumatych" robimy drobne zakupy i rozliczamy fakturami, ewentualnie paragonami.
DPS_EDO

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x