Księgowanie w programie finansowym DDJ Finanse
-
- Referent
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
Księgowanie w programie finansowym DDJ Finanse
Mam pytanie do uzykownikow tego programu - czy rozliczacie zaangażowanie 998 w stosunku do planu 980 automatycznie z programu.U mnie jest problem bo funkcja ta nie dziala przy wszystkich rozliczeniach i nie wiem czym jest to spowodowane.Po telefonie do Progmanu nie uzyskalam odpowiedzi - zaproponowali przeslamie calej bazy to ją sprawdzą ale ani ja ani moja szefowa nie chcemy tego robić więc mamy problem.Czekam na jakieś sugestie z Waszej strony i czy może ktoś z Was wysyłal bazę danych do progmana. Pozdrawiam 

-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowaniem, kasą, ZFŚS, zamówieniami publicznymi, w zastępstwie płacami i wiele innych
- Kontakt:
Re: Księgowanie w programie finansowym DDJ Finanse
Witam.
Ja też tak mam, więc pozostałam przy księgowaniu konta 980 na koniec miesiąca jako zrealizowane wydatki budżetowe. We Finansach robię to z pozycji przeksięgowania.
Ja też tak mam, więc pozostałam przy księgowaniu konta 980 na koniec miesiąca jako zrealizowane wydatki budżetowe. We Finansach robię to z pozycji przeksięgowania.
-
- Referent
- Kontakt:
AnSmoll czy robisz szablony przeksięgowań i do jakich kont.Ja to co mi się nie rozlicza z automatu 998/980 przy zapłacie wprowadzam z ręki.Może problem jest w ustawieniu masek kont.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowaniem, kasą, ZFŚS, zamówieniami publicznymi, w zastępstwie płacami i wiele innych
- Kontakt:
Robię szablon przeksięgowań i wygląda to tak:
Konto docelowe 980 (wpisuję samo konto bez paragrafów) dalej zaznaczam strona Ma
Źródło danych
Maska Paragrafu dalej wpisuję tę część z paragrafu u mnie jest 10 (w odpowiedniej kolejność 852-85202-3020-10)
Typ kwoty - zaznaczam wykonanie
Paragrafy - wydatków
No i na koniec tytuł - Zrealizowane wydatki budżetowe za miesiąc luty 2018
Konto docelowe 980 (wpisuję samo konto bez paragrafów) dalej zaznaczam strona Ma
Źródło danych
Maska Paragrafu dalej wpisuję tę część z paragrafu u mnie jest 10 (w odpowiedniej kolejność 852-85202-3020-10)
Typ kwoty - zaznaczam wykonanie
Paragrafy - wydatków
No i na koniec tytuł - Zrealizowane wydatki budżetowe za miesiąc luty 2018
-
- Referent
- Kontakt:
Też widziałam takie przeksięgowanie tylko, że tych szablonów przeksięgowań u mnie byłoby dużo do wprowadzenia - osobiście wolalabym tą opcję 998/980 z automatu - spróbuję jeszcze raz zadzwonić do progmana może zdalnie mi to pomogą zrobić.Pozdrawiam 

-
- Referent
- Kontakt:
Czy nikt oprócz AnSmoll nie rozlicza w Progmanie tak zaangażowania i planu?Pozdrawiam 

Oprócz Księgowanie w programie finansowym DDJ Finanse - Księgowość przeczytaj również:
wyrównanie dodatku za 3 lata wstecz a dyscyplina
potrącenie z bieżących wypłat FA
Program księgowy GROSZEK - pomocy
wynagr. kuratora dla nieznanego z miejsca pobytu dł. aliment
Prośba o radę w zakresie amortyzacji, dokumentacja KPiR
Małopolska - Weryfikacja – Stypendia socjalne I – VI. 2018
księgowanie faktury za pobyt w Schronisku dla Bezdomnych
kontrola z UW dot.Asystenta Rodziny
pomocy- wypowiedzenie u. na czas określony
dożywianie 85230 jak opłacacie fakturę
polityka rachunkowości - zmiany
roczne sprawozdanie zam.publicznych