kto dochodzi nienależnych
-
- Referent
- Zajmuję się: wszystko
- Kontakt:
kto dochodzi nienależnych
dostaliśmy z GOPS-u całą dokumentację i decyzję o nienaleznie pobranych, rodzina się przeprowadziła do naszego miasta. Nie złozyli nowych wniosków gdyz przekracza im dochód. Jak to jest , nie mogę znaleźć odpowiedniego zapisu w ustawie. Czy my mamy ich wzywać , upomnienie i tytuł, czy ten Ośrodek, który płacił i wydał decyzje o nienależnych. A jak bęą chcieli wpłacić to na nasze konto ?
-
- Referent
- Zajmuję się: wszystko
- Kontakt:
Re: kto dochodzi nienależnych
podbijam pytanie
Sprostowanie: dostaliśmy tylko decyzję uchylającą a w uzasadnieniu tej decyzji napisane, że ma nienależne za grudzień. Mam dalej prowadzić procedurę nienależnych: wszczęcie, decyzja ustalająca nienależne itd...
Sprostowanie: dostaliśmy tylko decyzję uchylającą a w uzasadnieniu tej decyzji napisane, że ma nienależne za grudzień. Mam dalej prowadzić procedurę nienależnych: wszczęcie, decyzja ustalająca nienależne itd...
dochodzenie nienależnie pobranych świadczeń prowadzi osrodek który wypłacał świadczenia.Czyli jezeli nie wpłacili a dostali decyzje o zwrocie i termin, to należało już zrobić upomnienie i tytuł wykonawczy. I oczywiście robi to też tamten ośrodek.
gość głupoty piszesz, sprawę zwrotu prowadzi organ właściwy na obecne miejsce zamieszkania wnioskodawcy. Tak też mówił P Mazurkiewicz na szkoleniu
Zgadzam się. Sprawę prowadzi organ właściwy ze względu na miejsce zamieszkania danej osoby. Też miałam podobny przypadek. inna gmina wypłacała pani świadczenia, potem ona przeprowadziła się do nas i wyszło, że ma nienależnie. Procedurę prowadzimy my i nam kobieta oddaje kasę.kikaaaa pisze:gość głupoty piszesz, sprawę zwrotu prowadzi organ właściwy na obecne miejsce zamieszkania wnioskodawcy. Tak też mówił P Mazurkiewicz na szkoleniu
Oprócz kto dochodzi nienależnych - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
ŚP amiana kwoty
Program 500+
wzór dec. zm. śp od styczeń 2017
Decyzja z SKO równo ze zgłoszeniem zmiany-co teraz?
1z1
Może ktoś pomoże.. Rolnik - świadczenie pielęgnacyjne
uchylenie a umowy miesięczne...mądre głowy pomóżcie
zł na zł na pełne kwoty, Elmer, Ewalu, Notev wypowiedzcie si
dziwna sytuacja
ROPS a zmiana decyzji na 1406
postanowienie a metryka
jak liczycie uzysk/osiągnięcie
tytuły wykonawcze SR
zwrot nn plis Elmer
Zasiłek pielęgnacyjny
macierzyński z krus