Kto policzy? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 09 gru 2015, 12:37

ewalu pisze:fajnie się bawicie :lol: :lol: :lol: .. a program nie policzy tego sam ???
Dzwoniłam do TT i mówili, że pracują nad poprawką. Ale znając życie pierwsze wnioski trza będzie liczyć ręcznie. U nas już wiadomo, że przyjdzie bardzo dużo wniosków "Pani, mieć 20-25 zł a nie mieć. Rocznie to trochę kasy jest. Złożę wniosek i najwyzej bedzie odmowa." Tak, ze już wiemy, ze nie wrócą tylko ci z odmowami.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 09 gru 2015, 12:44

Ewalu, może i policzy, a nie chcesz wiedzieć czy dobrze policzy? Po drugie, zamotajmy ten przypadek, przychodzi Pani we wrześniu 2016 i mówi że to dziecko co miało przyznane 100 zł na rozpoczęcie nie pójdzie do szkoły, czyli musimy zabrać dodatek, a to pełnoletnie dziecko będzie miało internat. I jak to policzyć? :roll:
Anett07

Napisano: 09 gru 2015, 12:54

Anett07 pisze:Ewalu, może i policzy, a nie chcesz wiedzieć czy dobrze policzy? Po drugie, zamotajmy ten przypadek, przychodzi Pani we wrześniu 2016 i mówi że to dziecko co miało przyznane 100 zł na rozpoczęcie nie pójdzie do szkoły, czyli musimy zabrać dodatek, a to pełnoletnie dziecko będzie miało internat. I jak to policzyć? :roll:
może i chcę ale póki co nie bardzo mam czas ... ale takich przypadków i podobnych będzie masa .. a np wyrównanie dodatku wstecz .. nic tylko będziemy liczyć, liczyć, liczyć, liczyć ....
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 09 gru 2015, 13:28

Tak 129 x 8/1
Czy tak 129 x 8/8?

I jak np. policzyć urlop wychowawczy który jest od stycznia do sierpnia, ale za sierpień niepełna kwota np. 133,40?
Anett07

Napisano: 09 gru 2015, 13:29

Miało być 129x8/10 8-)
Anett07

Napisano: 09 gru 2015, 14:32

program wyliczy, ale będzie trzeba w uzasadnieniach pewnie pisac, już widze wytyczne sko.
kama56

Napisano: 09 gru 2015, 15:09

W dodatku uchylony został art. 24 ust 8
Anett07

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x