Kto przeprowadza wywiad z kandydatami? - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 13 kwie 2012, 18:07

Witam,
mam pytanie kto obecnie przeprowadza wywiad środowiskowy z kandydatami na rodzinę zastępczą pracownik socjalny OPS czy PCPR-u?
~monika

Napisano: 13 kwie 2012, 21:22

z reguły proszą o to PCPR-y
~jachu

Napisano: 15 kwie 2012, 0:04

o ile mi wiadomo nie zmieniono rozporzadzenia w spr wywiadu środowiskowego, a zgodnie z nim wywiad z kandydatami przeprowadza ops
~m

Napisano: 16 kwie 2012, 10:22

pcpr
~b

Napisano: 16 kwie 2012, 11:11

Proszę zdecydujcie się: pracownik socjalny OPS-u czy PCPR, bo sama niedługo mam się wybrać na wywiad, celem wydania opinii i zastanawiam się, czy ja przeprowadzam, czy proszę ops? Dotychczas prosiłam OPS.
~iza

Napisano: 16 kwie 2012, 12:26

Izo a zmieniło się rozporządzenie w sprawie wywiadu środowiskowego?
~m

Napisano: 16 kwie 2012, 13:04

u nas opinie sprządza PCPR i OPS.Fajnie co?tylko ze ja jako PCPR nie mogę sporządzic opini na podstawie wywiadu,tylko na podstawie czego?wizty środowiskowej?:-)nikt się w sądzie nad tym nie zastanawia bo nie zna przepisów.
~Ania

Napisano: 16 kwie 2012, 13:08

masz przedstwić opinię, nie jest powiedziane w jakiej formie - w jakiej chcesz. a teraz nie ma wywiadów w tym zakresie (art. 107 ustawy ops). sąd może zwrócić sie do OPS, ale jak zwróci sie do PCPRu to też trzeba tę opinię wydać
~elka

Napisano: 19 kwie 2012, 17:01

robi to PCPR, należy stworzyć własne nawędzie rekrutacyjne (analogiczne do wywiadu środowiskowego cz. V)

w chwili obecnej nie zostało uchylone jeszcze rozpirzenie w spr wywiadu środowiskowego tak więc istnieje też taka możliwość aby użyć wywiadu:)
~szkal31

Napisano: 21 kwie 2012, 1:30

U nas opinię o kandydatach wydaje koordynator, bo i tak w przyszłosci do niego trafia ustanowiona rodzina zastępcza.
~koordynator

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x