kto rozpatruje wniosek pracownika GOPS ?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
13aga13
Praktykant
Zajmuję się: SR,FA,CP
Kontakt:

kto rozpatruje wniosek pracownika GOPS ?

Post autor: 13aga13 »

Witam, mam pytanie pracownica GOPS-u urodziła dziecko i chce złożyć wniosek o 500+, świadczenie rodzinne i becikowe, czy sami możemy rozpatrzeć jej wniosek i Kierowniczka ma podpisać decyzję, czy odsyłamy do SKO?. Dodam, że to jest Księgowa GOPS i Asystent rodziny też niedługo rodzi nie wspomnę już o naszej Pani Sekretarz :lol: jak widać Gmina rozwojowa :D
Ragnar
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Re: kto rozpatruje wniosek pracownika GOPS ?

Post autor: Ragnar »

tak osoba co ma upoważnienie może koleżance z ops prowadzić postępowanie a wydać decyzję (a księgowej to nawet musi pozytywnie rozpatrzyć) :lol:
Małopolska/OPS/Sygnity
13aga13
Praktykant
Zajmuję się: SR,FA,CP
Kontakt:

Post autor: 13aga13 »

a może ktoś coś więcej na ten temat?
vasaria
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: vasaria »

pracuję przy 500+, wydałam kilka decyzji koleżankom, u nas dużo dziewczyn ma dzieciaki, u was to pierwsza taka sytuacja :o ??? mój wniosek o 500 + rozpatruje koleżanka z FA (każda z nas ma upoważnienia do SW, SR i FA). moim zdaniem jest tu sytuacja wyłączenia pracownika, a nie organu. do SKO wysyłałam gdy córka burmistrza urodziła dziecko - wtedy było wyłączenie organu.
tzn. u mnie była taka sytuacja, bo u ciebie nie widzę powodu dlaczego kierowniczka miałaby tych decyzji nie podpisać.
Natalia.św
Starszy referent
Zajmuję się: Św
Kontakt:

Post autor: Natalia.św »

ja przyznaję koleżankom 500+, też nie widzę w tym nic dziwnego
Awatar użytkownika
6i9
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: 6i9 »

zgadzam się j.w.
ODPOWIEDZ