zmiana dochodu w trakcie trwania decyzji
-
- Stażysta
- Zajmuję się: pracownik socjalny
- Kontakt:
zmiana dochodu w trakcie trwania decyzji
witam
jak postępujecie gdy klient zgłasza uzyskanie dochodu w trakcie trwania decyzji ?
ja wpisuje dochód z uwagi na zmianę sytuacji dochodu bez wydawania decyzji jeśli nie przekroczy dochód i pisze krótką notatkę.. w dniu takim i takim klient zgłosił uzyskanie dochodu który nie wpłynął na przekroczenie kryterium dochodowym w roku 2017/2018
czy robie poprawnie?
jak postępujecie gdy klient zgłasza uzyskanie dochodu w trakcie trwania decyzji ?
ja wpisuje dochód z uwagi na zmianę sytuacji dochodu bez wydawania decyzji jeśli nie przekroczy dochód i pisze krótką notatkę.. w dniu takim i takim klient zgłosił uzyskanie dochodu który nie wpłynął na przekroczenie kryterium dochodowym w roku 2017/2018
czy robie poprawnie?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: zmiana dochodu w trakcie trwania decyzji
Jak robisz to przez program to tylko się tabele dochodu drukuje. Czemu ma służyć pisanie tych notatek?
Małopolska/OPS/Sygnity
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Niczemu, niektórzy po prostu lubią papierologię.
Walka z wiatrakami since 1998.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, FA i ...
- Kontakt:
Zawsze pisałyśmy i piszemy dalej pismo do strony....że w związku ze zgłoszonym uzyskiem dokonano przeliczenia dochodu rodziny i dochód wynosi.... zatem w dalszym ciągu nie zostało przekroczone kryterium.... (to w wielkim skrócie bo pismo jest bardziej rozbudowane). Uprzedzając atak - wiemy ustawa nam nie nakazuje by napisać pismo.
Strona nam zgłosiła i nie kończymy tego samym wydrukiem u siebie. Zawsze wychodziłyśmy z założenia że strona powinna wiedzieć, że ten dochód jednak jej przeliczyliśmy i ile obecnie on wynosi.
Strona nam zgłosiła i nie kończymy tego samym wydrukiem u siebie. Zawsze wychodziłyśmy z założenia że strona powinna wiedzieć, że ten dochód jednak jej przeliczyliśmy i ile obecnie on wynosi.
- nowicjuszka
- Referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
Dokładnie robię tak samo.*Ilona pisze:Zawsze pisałyśmy i piszemy dalej pismo do strony....że w związku ze zgłoszonym uzyskiem dokonano przeliczenia dochodu rodziny i dochód wynosi.... zatem w dalszym ciągu nie zostało przekroczone kryterium.... (to w wielkim skrócie bo pismo jest bardziej rozbudowane). Uprzedzając atak - wiemy ustawa nam nie nakazuje by napisać pismo.
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A ja wychodzę z założenia, że jak nie muszę czegoś robić (nie istnieje przepis który mnie do tego obliguje) to nie mam prawa tego robić, ponieważ organy administracji działają na podstawie przepisów prawa
Jeśli strona postępowania życzyłaby sobie informację o wysokości jej dochodu to może przyjść, zapytać, albo sobie zajrzeć do teczki i nawet porobić kserokopie.

Walka z wiatrakami since 1998.
- voodoo
- Inspektor
- Kontakt:
Ja tylko ręcznie przeliczam dochód, działania matematyczne zapisuję na zaświadczeniu. Jak dalej się kwalifikują to wpinam w teczkę i po sprawie.
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Wiecie...możecie robić co chcecie (teoretycznie) tylko moim zdaniem bawiąc się w pisanie i wysyłanie notatek/przeliczeń to albo cierpicie na nadmiar wolnego czasu, albo na nadmiar pieniędzy w robocie 

-
- Starszy referent
- Kontakt:
właśnie to miałem napisać, że jakbym miał wysyłać taki badziew ze zwrotką to by mnie wylali na zbity ...
/ raz -za zbędną biurokracje, dwa - za niegospodarność/
/ raz -za zbędną biurokracje, dwa - za niegospodarność/

Małopolska/OPS/Sygnity
-
- Stażysta
- Zajmuję się: pracownik socjalny
- Kontakt:
dzieki za odpowiedz
Oprócz zmiana dochodu w trakcie trwania decyzji - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
500+ bez rozwodu- możliwe? zostawił mnie mąż
"samotna matka" z konkubentem
odpowiedź z rops że nie zachodzi koordynacja.
Wniosek elek. na drugie dziecko, wnioskodawca Polak, małż. o
co ze starym wnioskiem ? Nienaleznie pobrane
odbieranie decyzji od techniczej strony
rozłożenie na raty nienależnie
świadczenie wychowawcze uzyski utrata
dochód utracony z zagranicy z 2017 r.
zmiana nazwiskaa wnioskodawcyy
wydawanie zaświadczenia - osoba roszczeniowa.
kto rozpatruje wniosek pracownika GOPS ?
Umowa o dzieło następnie umowa o pracę u tego samego pracoda
dodatki do wynagrodzenia za 500+
Dwie umowy od tego samego pracodawcy
Jak wprowadzić alimenty - Sygnity