KURATOR- ważne!!! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 18 lut 2014, 16:53

Ponawiam pytanie w sprawie Kuratora, bo odpowiedziała tylko jedna osoba, a chciałabym by wypowiedziało się na ten temat jak najwięcej pracowników FA.
Napiszcie proszę, jak to u was wygląda.
Czy jesteście pracownikami FA i jednocześnie ww. kuratorami?
Czy uważacie, że jako pracownicy FA ścigający dłużnika, żądający zwrotu należności itp., należycie wypełniacie funkcję kuratora tj. chronicie prawa dłużnika itp., bo według mnie jedno drugiemu przeczy.
Jeśli jesteście kuratorami to napiszcie proszę:
- czy wyrażaliście pisemną zgodę na bycie kuratorem,
- czy macie to wpisane w zakresie obowiązków,
- czy otrzymujecie za to jakieś dodatkowe wynagrodzenie?
~Olga

Napisano: 19 lut 2014, 9:42

jestem ze śląska, mój sąd rejonowy nie ustanowił mnie kuratorem, złożyłam apelację do okręgówki i została oddalona. w sumie sędzia w okręgówce mnie przekonała, ze ustanawianie kuratorą w osobie pracownika jest sprzeczne z naszym porządkiem prawnym .
Ale jestem kuratorem ustanowionym przez inny sąd w kraju i wiem ,że różne są praktyki w kraju
~eska

Napisano: 19 lut 2014, 10:31

u mnie pracownicy socjalni są kuratorami
~ops

Napisano: 19 lut 2014, 12:38

czy występowaliście do sądu o ustanowienie kuratora w osobie członka rodziny dłużnika ???? jakie były skutki ???
~Magda M.

Napisano: 19 lut 2014, 15:25

u mnie kuratorem jest ciotka dłużnika i wszystko jest oki
~Aga

Napisano: 19 lut 2014, 17:24

u nas bez problemu sąd ustanawia kuratora pracownikowi zajmującemu się FA (wielkopolska) nie mamy żadnego wynagrodzenia
~tytus

Napisano: 19 lut 2014, 17:27

też jestem kuratorem a prowadzę FA - wynagrodzenie ha, ha, ha nie słyszałam aby ktoś takie otrzymał
~ola

Napisano: 20 lut 2014, 14:15

jestem kuratorem i też nie mam wynagrodzeniaa - jak bym o takim wspomniała to kierownictwo chyba by mnie zjadło
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x