kuzwa i kuzwa - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 27 mar 2014, 1:03

a kuzwa jak politycy kradna kase zeby miec na dostatnie zycie to nic ale jak polak kombinuje jakby tu trzaskac kase za \'\'sprawowanie\'\' opieki to sie nazywa zlodziejstwo i wyludzanie!!ustawcie najpierw politykow i wymyslcie co by tu zrobic aby nie kradli waszych pieniedzy a potem wezcie sie za wyłudzaczy co biorą a sie nie opiekują
~kuzwa

Napisano: 27 mar 2014, 9:31

no tak, inni kradną - ja też mogę. Co prawda nie ma dowodów na kradzież innych, ale skoro ich nie ma to na pewno były i ktoś je zniszczył.Polactwo w najgorszym wydaniu.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 27 mar 2014, 10:53

Skutki życia w PRL-u będą się za nami jeszcze długo ciągnąć. PRL niby skończył się 25 lat temu ale musi minąć jeszcze kilka pokoleń nim się z niego wyzwolimy mentalnie. W PRL-u wszystko było \"państwowe\" czyli niczyje. A jak niczyje, mozna sobie wziąć (czyt. ukraść). Państwo czuwało i \"sprawowało opiekę\" nad obywatelami dając wszystkim \"co im się należy\", więc co teraz robią obywatele gdy jest im źle? Ano \"idą do państwa\", bo im \"się należy\" (czy się stoi czy się leży\"). Sąsiad dostał to mi też się należy. Mentalność PRL-owska zniknie w Polsce moze dopiero w 3 pokoleniu urodzonym w tzw. kapitalizmie.
~ludek

Napisano: 27 mar 2014, 10:59

ludek coś w tym jest, mam trójkę dzieci dwoje urodziło się ,,za komuny\'\' ostatnie już w latach dziewięćdziesiątych, niby rodzice Ci sami, wychowanie niby takie same ale już widać dużą różnicę w podejściu to tak najprościej ,,do świata\'\', ale my chyba też się zmieniliśmy tak odruchowo, bezwiednie, dużą rolę też odgrywa wykształcenie, czym wyższe tym bardziej zaciera się mentalność PRLowska
~Kati

Napisano: 27 mar 2014, 11:20

Ale Ludek czy wcześniej było takie bezrobocie? Tyle rodzaji chorób? Wcześniej to nawet jak dziecko było słabsze to umierało tak samo starsi ludzie.
~angelika

Napisano: 27 mar 2014, 15:08

to wszystko przez chemię w naszej żywności
~ds

Napisano: 27 mar 2014, 15:10

nie przez chemię tylko uczonych urzędników.
~..

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x