Kwalifikacja osoby z ZZA

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~Lilianna

Kwalifikacja osoby z ZZA

Post autor: ~Lilianna »

Do jakiego rodzaju dps można skierować 35 latka z zespołem zależności alkoholowej i schorzeniami neurologicznymi - przewlekle somatycznie chorych czy psychicznie?
Może jakiś dom go od razu przyjmie?
~ mikka

Re: Kwalifikacja osoby z ZZA

Post autor: ~ mikka »

Niech lekarz ci wystawi zaświadczenie ze wskazaniem typu domu i po problemie
~mirka

Post autor: ~mirka »

Do psychicznie chorych
~podgórny

Post autor: ~podgórny »

Odmawiają przyjęcia nawet dla psychicznie chorych.
~Izabela

Post autor: ~Izabela »

uzależnionych od alkoholu..
~mańka

Post autor: ~mańka »

uzależnieni od alkoholu to juz są wszędzie. Jak się w dokumentach prawde napisze to dpsy mają opory, dosyć mają już tych którzy u nich mieszkają. Nic nie rządzi, nie skutkuje ani regulamin ani policja ani kolejne odwyki. Jak przy awanturach, pijaństwie, demolowaniu itp, paru osób zapewnić godną opiekę pozostałym kiedy to na paru okazach trzeba skupiać uwagę. Ma ktoś patent?
~mirka

Post autor: ~mirka »

Dla alkoholików to powinny powstać dpy- przeznaczone wyłącznie dla nich i na innych warunkach np mniejsy standart dotyczący wyżywnienia, noclegu itp.
~zainteresowany

Post autor: ~zainteresowany »

Ten temat bardzo mnie interesuję ,ponieważ mam w rodzinie osobę chorą psychicznie właśnie z ZZA i od roku nie można umieścić go w DPS. Zgoda sądu na umieszczenie jest i co z tego. A my rodzina przeżywamy piekło , zero psychotropów , 24 h na dobę z czynnymi psychozami , koszmar ! Szpitale nic nie dają , wraca do domu i powtórka z rozrywki.
~mańka

Post autor: ~mańka »

Wy sobie nie radzicie a czego oczekujecie od dpsu gdzie takich pod jednym dachem więcej i jeden drugiego edukuje? Inaczej w dpsie zachowywał się nie będzie.
A zgoda sądu nie jest skierowaniem.
ODPOWIEDZ