AS - proszę o pomoc!!!! - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 21 paź 2016, 8:33

Słuchajcie, jakich argumentów mam użyć, żeby przekonać, że nie mogę już przyjąć wniosku z Modułu II na studia podyplomowe? Argument, że "po terminie, zapotrzebowanie wysłane" mogę sobie wsadzić w kieszeń. Nadmienię tylko, że naciski mam z samej góry (i nie chodzi tu o dyr). Błagam, piszcie, bo zaraz będę musiała tłumaczyć się, a z tych nerwów już wszystko wyleciało mi z głowy.
PCPR-T

Napisano: 21 paź 2016, 8:55

w zasadach masz napisane jasno i wyraźnie:

"4. Realizator ma prawo podjęcia decyzji o przywróceniu wnioskodawcy określonego terminu (np. terminu złożenia dokumentów rozliczeniowych), z wyjątkiem terminu określonego w rozdziale X ust. 2 programu (data zakończenia przyjmowania wniosków). Ubiegając się o przywrócenie terminu, wnioskodawca zobowiązany jest opisać i udokumentować przyczyny uchybienia terminu."

jak Twój dyrektor chce przyjąć wniosek to niech przyjmuje, ale niech bierze pod uwagę, że w przypadku kontroli, student będzie musiał kasę zwracać z odsetkami
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 21 paź 2016, 8:59

Tomasz, mnie w oddziale wytłumaczyli, że można przywrócić termin złożenia wniosku, pod warunkiem złożenia pisma i wyjaśnienia (chodzi o złożenie wniosku)
maaaaaa

Napisano: 21 paź 2016, 9:01

Tomasz, bardzo dziękuję. Zabieram na rozmowę zasady z wytłuszczonym zapisem.
To nawet nie dyrektorce zależy na przyjęciu tego wniosku... Przemilczę resztę!
PCPR-T

Napisano: 21 paź 2016, 9:05

maaaaaa pisze:Tomasz, mnie w oddziale wytłumaczyli, że można przywrócić termin złożenia wniosku, pod warunkiem złożenia pisma i wyjaśnienia (chodzi o złożenie wniosku)
no to jak się ma ten zapis w zasadach? niech Ci wytłumaczą w oddziale
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 21 paź 2016, 9:20

Tomasz, gdzie masz rozdział X ww dokumentu?
maaaaaa

Napisano: 21 paź 2016, 9:36

maaaaaa pisze:Tomasz, gdzie masz rozdział X ww dokumentu?
ja przytoczyłem zapis z dokumentu "Zasady dotyczące wyboru(...) a w treści programu masz:

"X. Tryb postępowania

2. Przyjmowanie wniosków następuje w trybie ciągłym, jednak nie później niż:
1. w przypadku modułu I – do dnia 30 sierpnia,
2. w przypadku modułu II – do dnia 10 października,
danego roku realizacji programu. Realizator programu może podjąć decyzję o przywróceniu Wnioskodawcy terminu na złożenie wniosku."
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 21 paź 2016, 9:53

i którego się trzymać? Serio pytam, bo u nas przywracano termin, za wiedzą oddziału. nawet w sprawozdaniach mieli daty wpisywane, że osoba złożyła wniosek 4 maja np.
maaaaaa

Napisano: 21 paź 2016, 10:07

ale co którego? nie czaje :/
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 21 paź 2016, 10:17

dokumentu, którego trzymać się? w treści programu, realizator może wydłużyc termin, a zasady wyłączają te możliwość
maaaaaa

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x