liczba osób we wniosku a płatność za śmieci

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
gosia1407
Praktykant
Zajmuję się: dodatek mieszkaniowy, księgowość
Kontakt:

liczba osób we wniosku a płatność za śmieci

Post autor: gosia1407 »

Podzielcie się wiedzą ;-). Co robicie w sytuacji gdy we wniosku macie np. 2 osoby a za śmieci naliczenie za 1 osobę? Wysyłacie pismo o nieścisłości w naliczeniu? Jeśli tak to do kogo? Czy wezwanie do zmiany naliczenia?
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Re: liczba osób we wniosku a płatność za śmieci

Post autor: :-) »

gosia1407 pisze: 22 wrz 2023, 10:21 Podzielcie się wiedzą ;-). Co robicie w sytuacji gdy we wniosku macie np. 2 osoby a za śmieci naliczenie za 1 osobę? Wysyłacie pismo o nieścisłości w naliczeniu? Jeśli tak to do kogo? Czy wezwanie do zmiany naliczenia?
no raczej nie...możesz zrobić wywiad...ja ostatnio miałam taką sytuację...zrobiłam wywiad i szybko sprawę uregulowała :) wystraszyła się :roll: ło matko...Ty bierzesz wydatki jakie ponosi
Maxima
VIP
Zajmuję się: DM DE
Kontakt:

Post autor: Maxima »

Niestety, ludzie podają tak, aby mniej płacic.Jeśli odeślemy do zmiany deklaracji śmieciowej i podania prawidłowej liczby osób u zarzadcy, to nie zmieni to faktu, że wydatki liczymy z miesiąca poprzedniego. Wstecz zarzadca nie zmieni wydatków. Działa to w dwie strony, są przypadki, ze ktoś się wyprowadził i nie zgłosili tego faktu. Wtedy dodatek naliczony jest na podstawie zawyżonych wydatków.
Odsyłam do zarzadcy aby sprawę uregulować i donieść dokument potwierdzający. Nawet, jeśli wydatki liczę z poprzedniego miesiąca, to na przyszłość sprawa będzie uregulowana.
monO
Referent
Zajmuję się: fa/sr
Kontakt:

Post autor: monO »

Mam wiosek, gdzie jest matka z córką, studentką. Śmieci są płacone tylko za jedną osobę, ale dochody są dwóch osób. Co w tym przypadku?
Maxima
VIP
Zajmuję się: DM DE
Kontakt:

Post autor: Maxima »

monO pisze: 25 wrz 2023, 14:09 Mam wiosek, gdzie jest matka z córką, studentką. Śmieci są płacone tylko za jedną osobę, ale dochody są dwóch osób. Co w tym przypadku?
Liczysz takie wydatki, jakie zapłacili, czyli za 1 osobę.
Dochód wszystkich osób.
ODPOWIEDZ