liczba osób we wniosku a płatność za śmieci
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dodatek mieszkaniowy, księgowość
- Kontakt:
liczba osób we wniosku a płatność za śmieci
Podzielcie się wiedzą
. Co robicie w sytuacji gdy we wniosku macie np. 2 osoby a za śmieci naliczenie za 1 osobę? Wysyłacie pismo o nieścisłości w naliczeniu? Jeśli tak to do kogo? Czy wezwanie do zmiany naliczenia?

-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: liczba osób we wniosku a płatność za śmieci
no raczej nie...możesz zrobić wywiad...ja ostatnio miałam taką sytuację...zrobiłam wywiad i szybko sprawę uregulowałagosia1407 pisze: 22 wrz 2023, 10:21 Podzielcie się wiedzą. Co robicie w sytuacji gdy we wniosku macie np. 2 osoby a za śmieci naliczenie za 1 osobę? Wysyłacie pismo o nieścisłości w naliczeniu? Jeśli tak to do kogo? Czy wezwanie do zmiany naliczenia?

-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Niestety, ludzie podają tak, aby mniej płacic.Jeśli odeślemy do zmiany deklaracji śmieciowej i podania prawidłowej liczby osób u zarzadcy, to nie zmieni to faktu, że wydatki liczymy z miesiąca poprzedniego. Wstecz zarzadca nie zmieni wydatków. Działa to w dwie strony, są przypadki, ze ktoś się wyprowadził i nie zgłosili tego faktu. Wtedy dodatek naliczony jest na podstawie zawyżonych wydatków.
Odsyłam do zarzadcy aby sprawę uregulować i donieść dokument potwierdzający. Nawet, jeśli wydatki liczę z poprzedniego miesiąca, to na przyszłość sprawa będzie uregulowana.
Odsyłam do zarzadcy aby sprawę uregulować i donieść dokument potwierdzający. Nawet, jeśli wydatki liczę z poprzedniego miesiąca, to na przyszłość sprawa będzie uregulowana.
-
- Referent
- Zajmuję się: fa/sr
- Kontakt:
Mam wiosek, gdzie jest matka z córką, studentką. Śmieci są płacone tylko za jedną osobę, ale dochody są dwóch osób. Co w tym przypadku?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Liczysz takie wydatki, jakie zapłacili, czyli za 1 osobę.monO pisze: 25 wrz 2023, 14:09 Mam wiosek, gdzie jest matka z córką, studentką. Śmieci są płacone tylko za jedną osobę, ale dochody są dwóch osób. Co w tym przypadku?
Dochód wszystkich osób.
Oprócz liczba osób we wniosku a płatność za śmieci - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
e-PUAP
wydatki poniesione
CZY DODATEK SIĘ NALEŻY?
wydatek?
Zmiana miejsca zamieszkania przed wydaniem decyzji
Oszczędności.
zawieszona działalność gospodarcza
Dom jednorodzinny
dochód z gospodarstwa rolnego
decyzja odmowna
dodatek z mocą wsteczną
Zaświadczenie o dochodach