Faktura za wodę
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, DM
- Kontakt:
Faktura za wodę
Czy bierzecie zawsze fakturę za wodę czy wystarczy sam dowód opłaty? Zawsze staram się brać fakturę, ponieważ często jest wystawiana za 2 m-ce i wtedy się wylicza 1 miesiąc. Teraz mam przypadek, że pani dostarczyła mi tylko dowód wpłaty a faktury jak nie doniosła tak nie donosi..nie wiem czy liczyć jej to do wydatków czy nie ? Jak robicie u was?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: Faktura za wodę
a na dowodzie wpłaty nie ma za jaki okres opłata ?marzena123 pisze: 20 wrz 2023, 10:54 Czy bierzecie zawsze fakturę za wodę czy wystarczy sam dowód opłaty? Zawsze staram się brać fakturę, ponieważ często jest wystawiana za 2 m-ce i wtedy się wylicza 1 miesiąc. Teraz mam przypadek, że pani dostarczyła mi tylko dowód wpłaty a faktury jak nie doniosła tak nie donosi..nie wiem czy liczyć jej to do wydatków czy nie ? Jak robicie u was?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
jak ustalisz za jaki okres?.nie wiem czy liczyć jej to do wydatków czy nie ? Jak robicie u was?

-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, DM
- Kontakt:
jest tylko data operacji. W tytule nic nie ma za jaki okres.:-) pisze: 20 wrz 2023, 13:01a na dowodzie wpłaty nie ma za jaki okres opłata ?marzena123 pisze: 20 wrz 2023, 10:54 Czy bierzecie zawsze fakturę za wodę czy wystarczy sam dowód opłaty? Zawsze staram się brać fakturę, ponieważ często jest wystawiana za 2 m-ce i wtedy się wylicza 1 miesiąc. Teraz mam przypadek, że pani dostarczyła mi tylko dowód wpłaty a faktury jak nie doniosła tak nie donosi..nie wiem czy liczyć jej to do wydatków czy nie ? Jak robicie u was?
-
- Podinspektor
- Kontakt:
musi być pełne rozliczenie kosztów wodyjest tylko data operacji. W tytule nic nie ma za jaki okres.
-
- Referent
- Zajmuję się: prawa lokatorów, dodatki mieszkaniowe i energetyczne, najem
- Kontakt:
powiedzcie....DM do 30 września przynosi wniosek o kontynuację np. 04.10.2023r.
Wnioskodawca składa dokumenty wydatki za wrzesień..np. woda...Musi być opłacona? choć termin jeszcze długi? ...jaka jest Wasza opinia, bo słyszę różne wersje....
Wnioskodawca składa dokumenty wydatki za wrzesień..np. woda...Musi być opłacona? choć termin jeszcze długi? ...jaka jest Wasza opinia, bo słyszę różne wersje....
-
- Podinspektor
- Kontakt:
żeby była kontynuacja to wniosek musiałby złożyć we wrześniu , wydatki za sierpień , woda nie musi być opłaconapowiedzcie....DM do 30 września przynosi wniosek o kontynuację np. 04.10.2023r.
-
- Referent
- Zajmuję się: prawa lokatorów, dodatki mieszkaniowe i energetyczne, najem
- Kontakt:
jasne że takbrodafix pisze: 21 wrz 2023, 12:22żeby była kontynuacja to wniosek musiałby złożyć we wrześniu , wydatki za sierpień , woda nie musi być opłaconapowiedzcie....DM do 30 września przynosi wniosek o kontynuację np. 04.10.2023r.

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dm
- Kontakt:
DM złożony 22-09-2023r.
WYDATKI winny być za sierpień.
Wnioskodawca przedłożył Fv za ścieki 17-05-2023 do 07-08-2023 = 71,00zł
Zapłacony rachunek, zużycie 7m3.
Wodę ma ze studni.
Odbiór ścieków odbywa się co 3 mce, więc pozostała część sierpnia będzie dopiero 10.2023 !!!
Mam im tylko policzyć za 7 dni sierpnia?
Proszę o podpowiedź.
Dziękuję.
WYDATKI winny być za sierpień.
Wnioskodawca przedłożył Fv za ścieki 17-05-2023 do 07-08-2023 = 71,00zł
Zapłacony rachunek, zużycie 7m3.
Wodę ma ze studni.
Odbiór ścieków odbywa się co 3 mce, więc pozostała część sierpnia będzie dopiero 10.2023 !!!
Mam im tylko policzyć za 7 dni sierpnia?
Proszę o podpowiedź.
Dziękuję.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, zamówienia publiczne,
pomost - Kontakt:
71,00/53 dni=1,3396x30 dni=przyjmujesz 40,19 zł jako wydatek miesięczny
Oprócz Faktura za wodę - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Dom jednorodzinny
liczba osób we wniosku a płatność za śmieci
dochód z gospodarstwa rolnego