List do Pana Ministra MPiPS
Re: List do Pana Ministra MPiPS
Popieram \" Pracowników świadczeń rodzinnych\".
Ja jestem sama na św. rodzinne i fundusz mam 28 lat pracy i zarabiam 1800 zł.
Pracy ciągle dokładają ale w ślad za tym podwyżki zarobków nie ma.
Ja jestem sama na św. rodzinne i fundusz mam 28 lat pracy i zarabiam 1800 zł.
Pracy ciągle dokładają ale w ślad za tym podwyżki zarobków nie ma.
czy będzie 3 % czy 5 % to i tak nam nie podniosą wynagrodzeń tylko pójdzie na inne wydatki ; tusze, papier, tonery, koperty ... żeby tylko nam nie dać ( bo co by koleżanki powiedziały...)
Powinien być zapis, że należy się dodatek za obługę świadczeń tak jak mają pracownicy socjalni 250 zł
Powinien być zapis, że należy się dodatek za obługę świadczeń tak jak mają pracownicy socjalni 250 zł
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
@2222
\"czy będzie 3 % czy 5 % to i tak nam nie podniosą wynagrodzeń tylko pójdzie na inne wydatki ; tusze, papier, tonery, koperty ... żeby tylko nam nie dać.\"
Jesli tak jest w istocie, to szukałbym innej roboty, nie zazdroszczę.
Wydaje mi się jednak, ze znacznie częsciej niskie wynagrodzenia wynikają z tego, ze 3% to po prostu za mało kasy, by dać wiecej.
Tak jest w mojej Gminie.
\"czy będzie 3 % czy 5 % to i tak nam nie podniosą wynagrodzeń tylko pójdzie na inne wydatki ; tusze, papier, tonery, koperty ... żeby tylko nam nie dać.\"
Jesli tak jest w istocie, to szukałbym innej roboty, nie zazdroszczę.
Wydaje mi się jednak, ze znacznie częsciej niskie wynagrodzenia wynikają z tego, ze 3% to po prostu za mało kasy, by dać wiecej.
Tak jest w mojej Gminie.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
i Wy chcecie podwyżki? za siedzenie na forum, nie wstyd Wam.?
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
@Jolka
Dokładnie to samo można napisać o wykluczonych opiekunach czy rodzicach dzieci niepełnosprawnych, prawda?
Dokładnie to samo można napisać o wykluczonych opiekunach czy rodzicach dzieci niepełnosprawnych, prawda?
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
nie prawda - ja jestem sama , mogłabym zarabiać 3000 zł netto ale nie zarabiam a dlaczego? bo kierownictwo by na zawał zeszło
(

Nie osmieszajcie sie...
Do swoich wójtów burmistrzów i prezydentów miast piszcie, bo to oni (pośrednio przez dyrektorów ops lub innych jednostek organizacyjnych gminy) sa waszymi pracodawcami.
Minister ma wam wynagrodzenia podnosić? Dodatek jak pracownicy socjalni? A niby za co?
Czytajac te bz.dury ktore tu wypisujecie to az sie prosi poobnizac i tak za duze wynagrodzenia za taki zenujacy poziom kwalifikacji i elementarnej wiedzy
Do swoich wójtów burmistrzów i prezydentów miast piszcie, bo to oni (pośrednio przez dyrektorów ops lub innych jednostek organizacyjnych gminy) sa waszymi pracodawcami.
Minister ma wam wynagrodzenia podnosić? Dodatek jak pracownicy socjalni? A niby za co?
Czytajac te bz.dury ktore tu wypisujecie to az sie prosi poobnizac i tak za duze wynagrodzenia za taki zenujacy poziom kwalifikacji i elementarnej wiedzy
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
@Ewa
Zapomniałaś tym razem dodać: de.bile, ciemniaki, bezmózgi.
Uwierz mi, że są pracownicy którym już się nic poobniżać nie da bez wypłaty dodatku wyrównawczego.
Ale z wyjątkiem ostatniego zdania, również wyjątkowo się zgodzę. Poza wyraźnymi brakami w kulturze, masz ewidentnie rację.
Zapomniałaś tym razem dodać: de.bile, ciemniaki, bezmózgi.
Uwierz mi, że są pracownicy którym już się nic poobniżać nie da bez wypłaty dodatku wyrównawczego.
Ale z wyjątkiem ostatniego zdania, również wyjątkowo się zgodzę. Poza wyraźnymi brakami w kulturze, masz ewidentnie rację.
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Oprócz List do Pana Ministra MPiPS - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
szo
Fundusz alimentacyjny wpłaty....
zmiana 200zł
Ukrainka stara się o ś.pielęgnacyjne
będzimy robić wyrównania ?
pomóżcie -SKO
warsztaty w łodzi
ocena zasobów pomocy spolecznej
Decyzje zm. czy przyznające w sygnity robicie na 200 zł???
rozxliczenie z US rencisty
Szybkie pytanko...
uchylić czy iod razu nienależnie pobrane
jak ustalić adres
SZO
renta rolnicza
wychowawczy