List do Pana Ministra MPiPS

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~Zoja

Re: List do Pana Ministra MPiPS

Post autor: ~Zoja »

Wysłać nie zaszkodzi
~BB

Post autor: ~BB »

Popieram \" Pracowników świadczeń rodzinnych\".
Ja jestem sama na św. rodzinne i fundusz mam 28 lat pracy i zarabiam 1800 zł.
Pracy ciągle dokładają ale w ślad za tym podwyżki zarobków nie ma.
~2222

Post autor: ~2222 »

czy będzie 3 % czy 5 % to i tak nam nie podniosą wynagrodzeń tylko pójdzie na inne wydatki ; tusze, papier, tonery, koperty ... żeby tylko nam nie dać ( bo co by koleżanki powiedziały...)
Powinien być zapis, że należy się dodatek za obługę świadczeń tak jak mają pracownicy socjalni 250 zł
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

@2222
\"czy będzie 3 % czy 5 % to i tak nam nie podniosą wynagrodzeń tylko pójdzie na inne wydatki ; tusze, papier, tonery, koperty ... żeby tylko nam nie dać.\"
Jesli tak jest w istocie, to szukałbym innej roboty, nie zazdroszczę.
Wydaje mi się jednak, ze znacznie częsciej niskie wynagrodzenia wynikają z tego, ze 3% to po prostu za mało kasy, by dać wiecej.
Tak jest w mojej Gminie.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
~Jolka

Post autor: ~Jolka »

i Wy chcecie podwyżki? za siedzenie na forum, nie wstyd Wam.?
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

@Jolka
Dokładnie to samo można napisać o wykluczonych opiekunach czy rodzicach dzieci niepełnosprawnych, prawda?
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
~Elmer

Post autor: ~Elmer »

mało wstydliwy jestem
~nowa2

Post autor: ~nowa2 »

nie prawda - ja jestem sama , mogłabym zarabiać 3000 zł netto ale nie zarabiam a dlaczego? bo kierownictwo by na zawał zeszło :((
~Ewa

Post autor: ~Ewa »

Nie osmieszajcie sie...
Do swoich wójtów burmistrzów i prezydentów miast piszcie, bo to oni (pośrednio przez dyrektorów ops lub innych jednostek organizacyjnych gminy) sa waszymi pracodawcami.
Minister ma wam wynagrodzenia podnosić? Dodatek jak pracownicy socjalni? A niby za co?
Czytajac te bz.dury ktore tu wypisujecie to az sie prosi poobnizac i tak za duze wynagrodzenia za taki zenujacy poziom kwalifikacji i elementarnej wiedzy
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

@Ewa
Zapomniałaś tym razem dodać: de.bile, ciemniaki, bezmózgi.
Uwierz mi, że są pracownicy którym już się nic poobniżać nie da bez wypłaty dodatku wyrównawczego.
Ale z wyjątkiem ostatniego zdania, również wyjątkowo się zgodzę. Poza wyraźnymi brakami w kulturze, masz ewidentnie rację.
Terry Pratchett
ODPOWIEDZ