listy wypłat - Księgowość

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 23 maja 2014, 11:59

czy listy wypłat trzymacie w oddzielnym miejscu a pod wyciąg wkładacie ksero tej listy? jak to u Was wygląda?
alicja123

Napisano: 23 maja 2014, 12:01

Nic nie wkładamy pod wyciąg.
kkic13

Napisano: 23 maja 2014, 12:16

Ja mam w oddzielnym skoroszycie już od wielu lat i uważam że jest dobrze bo dok. księgowe trzyma się 5 lat a list 50 lat.
alina999

Napisano: 23 maja 2014, 12:32

ja też mam w oddzielnym segregatorze tylko tyle że pod wyciąg podpinałam ksero zbiorówki i zastanawiam się czy warto bo później i tak muszę chyba to powypinać
alicja123

Napisano: 23 maja 2014, 14:32

Przed wieloma laty nieświadomie podpinałam listy wypłat pod raport kasowy. Była archiwizacja i Panie z archiwum wypinały. Od tamtej pory listy przechowuję w oddzielonych i porządnie opisanych segregatorach ,aby w przyszłości każdy pracownik mógł spokojnie odszukać swoje wynagrodzenia. Na przelewach piszę : wynagrodzenie za miesiąc zgodnie z listą wypłat nr ............... i nic pod wyciąg nie podpinam , bo i po co?
AKM

Napisano: 23 maja 2014, 15:14

To autorowi posta chodziło o listy wypłat czy listy płac?? Bo to dwie różne rzeczy...
Marika2

Napisano: 25 maja 2014, 12:12

tez mam pytanie odnośnie trzymania list wypłat zasiłków dla podopiecznych . Czy macie je pod wyciągami?
Alka

Napisano: 26 maja 2014, 7:03

List nie trzymam pod wyciągami, bo później trzeba je wypinać... zwłąszcza te od swiadczeń rodzinnych i fa.
Agafia1

Napisano: 26 maja 2014, 7:41

Pierwszy raz słyszę , że listy wypłat zasiłków rodzinnych czy listy z pomocy społecznej mają inny okres archiwizacji niż dokumenty księgowe. Ja w oddzielnym segregatorze trzymam tylko listy płac. Napiszcie z czego to wynika, że listy wypłat zasiłków trzymacie w oddzielnym segregatorze.
Gość

Napisano: 26 maja 2014, 8:11

Listy wyplat dla świadczeniobiorców wpinam pod wyciągami, a gotówkowe pod raportem kasowym. Listy płac trzymam w oddzielnym segregatorze. Ale to wynika z mojego układu dokumentów księgowych, wiem, że inni kazdy rodzaj dowodu księgowego trzymają oddzielnie, np, w oddzielnych segregatorach faktury, PK, wyciągi itp. Wszystko zalezy od polityki rachunkowości w jednostce.
Marika2

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x