świadzczenia rodzinne-koszty obsługi - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 23 maja 2014, 13:40

Mam pytanie czy w ramach 3% na obsługę świadczeń rodzinnych można wypłacić innym pracownikom np.księgowej dodatek specjalny lub nagrodę na prowadzenie całego FA i wpłat zaliczek alimentacyjnych.Bo jest tego masa.POzdrawiam!
Kaśka1

Napisano: 23 maja 2014, 14:07

ja co miesiac PK przeksiegowuje wynagrodzenie od tego ZUS i FB ksiegowej i kierownika
ela1256

Napisano: 26 maja 2014, 9:04

Ja też co miesiąc PK przeksięgowuję część wynagrodzenia księgowej. Jeżeli mieszczę się w 3% to pod koniec roku przeksięgowuję część wynagrodzenia kierownika. Jesteśmy po kontroli z zadań zleconych i szczegółowo był sprawdzany każdy wydatek. Nie było zastrzeżeń.
AnkaI

Napisano: 26 maja 2014, 14:23

Witam ale jak przeksiegowujecie tylko część kosztów.A te osoby mają coś dodatkowo za zwiększony zakres obowiązków.Bo ja myślę np.nad jakimś dodatkiem specjalnym albo nagrodą jednorazową.
Kaśka1

Napisano: 26 maja 2014, 14:28

Witam! ale jak przeksięgowujecie koszty a te osoby mają jakieś dodatkowe wynagrodzenie za prowadzenie FA i rodzinnych? Ja bardziej skłaniam się ku dodatkowi specjalnemu chociaż na jakiś czas,co wy na to?POZDRAWIAM!
Kaśka1

Napisano: 26 maja 2014, 14:29

Przeksięgowuję np. 25% kosztów wynagrodzenia lub nagrody. Nie mama dodatku specjalnego.
księguję za znakiem minus z 85219 Wn 404 Ma 130
i ze znakiem plus na 85212 Wn 404 Ma 130
AnkaI

Napisano: 27 maja 2014, 8:12

Ten umowny procent należałoby czymś uzasadnić. Czy to jest procent z wydatków? Czy jest na to zarządzenie kierownika, że przyjmujemy taki procent? Czy tylko uzupełnienie do 3% ? U nas nie wystarcza na referenta a co dopiero na kierownika i księgowego. może teraz to się zmieni w związku z nowymi zasadami.
Ola II

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x