Mam pytanie czy w ramach 3% na obsługę świadczeń rodzinnych można wypłacić innym pracownikom np.księgowej dodatek specjalny lub nagrodę na prowadzenie całego FA i wpłat zaliczek alimentacyjnych.Bo jest tego masa.POzdrawiam!
Ja też co miesiąc PK przeksięgowuję część wynagrodzenia księgowej. Jeżeli mieszczę się w 3% to pod koniec roku przeksięgowuję część wynagrodzenia kierownika. Jesteśmy po kontroli z zadań zleconych i szczegółowo był sprawdzany każdy wydatek. Nie było zastrzeżeń.
Witam ale jak przeksiegowujecie tylko część kosztów.A te osoby mają coś dodatkowo za zwiększony zakres obowiązków.Bo ja myślę np.nad jakimś dodatkiem specjalnym albo nagrodą jednorazową.
Witam! ale jak przeksięgowujecie koszty a te osoby mają jakieś dodatkowe wynagrodzenie za prowadzenie FA i rodzinnych? Ja bardziej skłaniam się ku dodatkowi specjalnemu chociaż na jakiś czas,co wy na to?POZDRAWIAM!
Przeksięgowuję np. 25% kosztów wynagrodzenia lub nagrody. Nie mama dodatku specjalnego.
księguję za znakiem minus z 85219 Wn 404 Ma 130
i ze znakiem plus na 85212 Wn 404 Ma 130
Ten umowny procent należałoby czymś uzasadnić. Czy to jest procent z wydatków? Czy jest na to zarządzenie kierownika, że przyjmujemy taki procent? Czy tylko uzupełnienie do 3% ? U nas nie wystarcza na referenta a co dopiero na kierownika i księgowego. może teraz to się zmieni w związku z nowymi zasadami.