LUUUdziska pomóżcie - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 15 lip 2015, 10:42

Jak windykacje zaznaczę że podlega zwrotowi do UW to w części A potrąca mi kwotę a jak zaznaczę że nie to jest jako wypłacona wchodzi. A jak zaznaczę jej listę z tego okresu maj 2015 r. czer wypłacona na zielono to weźmie program do części A jako wypłaconą( chociaż nie wypłaciłam bo potrąciłam na liście wypłat tej babki nie ma). Czy tak powinno być :?:
Czy ta kwota którą potrącam nie wypłacam babie m usi być w A jako wypłacona :?:
a w części C co zaznaczam :?: Jeśli potrącam jej z bieżących tamten rok po 500 zł od maja 2015 r. do sierpnia 2015 r. W części C odzyskanych piszę to co potrącam I kew 500 ii 500 i stan należności że zostało jeszcze 100 zł :?: :?: A kiedy mam do UW przekazać to jak całość zostanie z bieżących spłacona. Pomóż Elmer
Agnieszka.

Napisano: 15 lip 2015, 10:47

"Czy ta kwota którą potrącam nie wypłacam babie m usi być w A jako wypłacona :?: "
tak

"a w części C co zaznaczam :?: Jeśli potrącam jej z bieżących tamten rok po 500 zł od maja 2015 r. do sierpnia 2015 r. W części C odzyskanych piszę to co potrącam I kew 500 ii 500 i stan należności że zostało jeszcze 100 zł :?: :?: A kiedy mam do UW przekazać to jak całość zostanie z bieżących spłacona. Pomóż Elmer"
w cześci C to co potrącone (bez odsetek)
stan należności zgodnie z faktycznym stanem (czyli tyle ile jej pozostało na ostatni dzień miesiąca)
do UW przekazujesz od razu po każdej spłacie/potrąceniu
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 15 lip 2015, 10:54

Ale jak ja faktycznie nie mam tych środków to jak mam przekazać do UW :?: I spłata nastąpiła już maj czerwiec lipiec. Więc po każdej spłacie nie zrobię za późno. Ewentualnie wrzesień jak całość spłaci i co mam w tym piśmie napisać :?:
Agnieszka.

Napisano: 15 lip 2015, 10:58

jakim piśmie?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 15 lip 2015, 11:06

Agnieszko, źle podchodzisz do całości.

Potrącenia dokonujesz z wypłaconych pieniędzy. Fizycznie wygląda to tak, że tych pieniędzy po prostu klientowi nie wypłacasz, ale teoretycznie tak, że wypłacasz i zabierasz z powrotem. Świadczenie nie jest umieszczone na liście wypłat, ale jest traktowane jako wypłacone.
Jeżeli masz do wypłaty 100 000 zł i 100 zł musisz potrącić, to i tak kwota wypłaconych świadczeń to jest 100 000, a te 100 zł przekazujesz do UW jako zwrot nienależnie pobranych świadczeń (chyba, że z bieżącego roku, to na pomniejszenie dotacji idzie). Na listach wypłat masz 99 900 zł, ale wypłaconych świadczeń cały czas 100 000. Jak robisz zapotrzebowanie na środki, to zamawiasz 100 000, wypłacasz 99 900 i 100 zł oddajesz. W sprawozdaniu wykazujesz 100 000 w części A i 100 zł w części D (w świadczeniach rodzinnych).
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 15 lip 2015, 11:51

w CZĘŚCI D świadczenia rodzinne a część C fundusz :?: W części A bez odsetek :?: . No a jak mam teraz przekazać do PUW te środki :?: Nie pismem :?: do księgowej trzeba coś napisać bo musi przelew zrobić na przekazanie tego w maju 300 zł potrąciłam w czerwcu 300 zł w lipcu 300 zł - razem 900 zł (kwota za tamten rok) więc muszę teraz coś do księgowej napisać, żeby przekazała tą kwotę z tego budżetu jakoś.
Agnieszka.

Napisano: 15 lip 2015, 12:01

dasz księgowej decyzje o nienależnie pobranych świadczeniach z FA, że potrącasz tej kobity, więc ksiegowej to wystarczy. A do UW księgowa czy ktoś tam od przelewów wysyła kasę jako nienaleznie pobrane świadczenia w poprzednim roku. I tyle w temacie.
vvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Napisano: 15 lip 2015, 12:29

Ja księgowej robię taką listę potrąceń i już. Kwota do wypłaty, kwota potrącenia, odsetki.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 15 lip 2015, 12:34

dokładnie też tak mozna
vvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Napisano: 15 lip 2015, 14:11

aLE JAK TĄLISTE NIGDY NIE ROBIŁAM że Jan Nowak potrącona kwota 500 zł i mam jej daĆ i wszystko :?: :?: Powiedziała że nie bo jak ona ma to przekazać do PUW :?: żE TRZEBA JAKIEŚ PISMO . Bo potrącona została kwota za maj czer lipc. więc 3 listy :?: i teraz to przekazazać :?: :?:
Agnieszka.

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x