Księgowa oddawała kase do UW ale jak ktoś wpłacił 400 zł nienależnie pobrane na konto to te nienależnie pobrane od razu przekazała do Urzędu a tutaj jaki potrącam to co z tego co oni na przekazują z dotacji ma oddać
dziwna ta twoja ksiegowa mojej daję decyzje o nienależnie pobranych świadczeniach i ewentualnie takie rozliczenie że potrącono tyle i tyle i kwota odsetek bo musi zaksiegować to jako zobowiazanie. Do UW nie pisze się zadnych pisemek nienależnie pobrane przekazje do UG z rozdziałem i paragrafem kazda ksiegowa wie z jakim
JA WSZYSTKO ROZUMIEM. Pani wpłaca Np 200 zł dziś i ja pisze pismo do Gminy Referat finansowy do wiadomości księgowa: Proszę o przekazanie wpłaty dokonanej dzisiaj przez.... która dotyczy Np.wraz z odsetkami I ona robi przelew do gminy a gmina do PUW, BO NIE WIEM CZY KSIĘGOWA MOŻE BEZPOŚREDNIO DO puw ZWRÓCIĆ . A już inaczej sprawa wygląda jak ja potrącam Pani NP z lat ubiegłych co miesiąc więc księgowa mnie pyta czy ona ma to przekazać czy Gmina i co to hjest za kwota czy z tej dotacji co oni nam dają pomniejszyć czy jak