Wnioskodawca nie spełnia warunków art. 17 ust. 1b ponieważ niepełnosprawność powstała po ukończeniu 25. roku życia.
Uprzedzę ripostę - moja d... jest ważniejsza niż wyrok TK

To powinniśmy dawać w uzasadnieniu decyzji odmownej!ludek pisze: moja d... jest ważniejsza niż wyrok TK
Zresetuj się, gdyż to nie jest odpowiedź na moje pytanie.ludek pisze:Odpowiem za Pocahontas:
Wnioskodawca nie spełnia warunków art. 17 ust. 1b ponieważ niepełnosprawność powstała po ukończeniu 25. roku życia.
Uprzedzę ripostę - moja d... jest ważniejsza niż wyrok TK
- a wskazują ?Zofia pisze:Na pewno nie wskazują. Przecież jak ktoś może dostać świadczenie, to nas serce boli i wolimy nie przyznawać. Siedzimy więc cicho i czekamy na jakiś błąd wnioskodawcy. Nigdy nie dzwonimy, żeby nam dokument donieśli, bo jeszcze by dostali świadczenie za szybko i wydali na głupoty. Poza tym i tak nie znamy przepisów, więc w sumie po co pytasz?
Wnioskodawca pomimo instrukcji od pracownika często wie lepiej, więc jak robi pomimo pouczenia durnoty to już tylko jego problem.Krzysztof pisze:a robisz wszystko, aby wnioskodawca nie popełnił błędów, które później mają istotny wpływ na dalszy bieg sprawy ?
Ludziom trzeba przekazywać informacje prostym i czytelnym dla nich językiem.Korowiow pisze: Wnioskodawca pomimo instrukcji od pracownika często wie lepiej, więc jak robi pomimo pouczenia durnoty to już tylko jego problem.
Nie zmuszaj mnie, abym zrobił składankę Waszych decyzji z głupotami, które w nich wypisujecie - a jeszcze jakbym nie wycinał z nich Waszych danych i nazw i adresów organów i wysłał tę składankę w parę miejsc to dopiero byłoby ciekawie i byłby niezły ubaw - prawda ?Zofia pisze:Krzysztof ma wizję tępego urzędnika nieroba, który nie dość, że nie zna przepisów, to jeszcze na złość klientom nie przyznaje im świadczeń.