macie chwilę ? to zerknijcie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 27 lip 2015, 14:22

dziś przyszła Pani pobierająca SZO z podaniem o uchylenia prawa do tego świadczenia od sierpnia nie napisała powodu, chociaż o to prosiłam. zastanawiam się jak ma wygladać uzasanienie mojej decyzji uchylajacej? czy wystarczy powołać się na art. art. 155 Kodeksu Postępowania Administracyjnego który mówi: "Decyzja ostateczna, na mocy której strona nabyła prawo, może być w każdym czasie za zgodą strony uchylona lub zmieniona przez organ administracji publicznej, który ją wydał. napiszcie prosze co o tym myślicie
jola22

Napisano: 27 lip 2015, 20:01

że w dniu takim a takim wniosła pani taka a taka o uchylenie z dniem takim a takim prawa do .............. W tej sytuacji z dniem ......... uchyla się prawo do............ . Zgodnie bowiem z art. 155 Kpa i tu zacytować ten art.
remi

Napisano: 27 lip 2015, 21:51

dzięki remi też o tym myślałam. zastanawia mnie jeszcze jeden fakt, iż ta Pani posiada gospodarstwo i prawdopodobnie z tego powodu chce zrezygnować z szo, gdyż została przez KRUS wyłaczona z ubezpieczenia, a teraz znów chce opłacać KRUS. Nasz gops nie opłacał jej składek ponieważ posiada na pewno ponad 25 lat okresów składkowych i nieskładkowych
jola22

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x