Elmer pomocy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 28 lip 2015, 7:53

mam dziecko umieszczone postanowieniem sądu w młodzieżowym ośrodku wychowawczym
na zaświadczeniu mam że są instytucją zapewniającą pełne całodobowe utrzymanie jednak rodzice płaca za posiłki
czy powinnam płacić rodzinne ?
ja uważam że ta instytucja owszem zapewnia pełne całodobowe utrzymanie jednak odpłatne więc powinnam płacić rodzinne
a mój radca mi napisał że absolutnie nie
i ? jak uważasz ?
asiak

Napisano: 28 lip 2015, 10:07

ponawiam !
asiak

Napisano: 28 lip 2015, 10:31

[quote="asiak"]
na zaświadczeniu mam że są instytucją zapewniającą pełne całodobowe utrzymanie jednak rodzice płaca za posiłki
/quote] jeżeli nie dają dziecku jeść to jak zapewniają całodobowe utrzymanie :?: :?: .. powietrzem ma żyć :?: ja bym płaciła
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2015, 10:47

ja bym nie płacił, ale odwołanie bym polecił.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2015, 10:53

Płacić bez dyskusji ;)
Można poznać uzasadnienie radcy?
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 28 lip 2015, 10:56

zapewniają całodobowe utrzymanie ale za odpłatne wyżywienie więc zr się należy
Kati@

Napisano: 28 lip 2015, 11:13

też uważam że ustawa wyraźnie mówi, jeśli utrzymanie jest nieodpłatne a jest ustalona odpłatność
radca napisał że nie płacić bo decyzje o odpłatności są uznaniowe, a rodzice mogą wystąpić o zwolnienie z odpłatności :)
asiak

Napisano: 28 lip 2015, 11:16

mam wrażenie po opiniach radcy prawnego, że się nie znam
wystąpiłam o opinie czy jeśli osoba pobierająca śp ma ustalone prawo do emerytury, ale emerytura jest zawieszona ze względu że pobiera rentę rodzinną po mężu bo jest korzystniejsza czy powinnam jej uchylić śp ???
ja uważam że powinna decyzja zostać uchylona i zwrot od ustalenia prawa do emerytury nawet jeśli jej fizycznie nie otrzymuje
a mój radca twierdzi, że absolutnie mam płacić to że ma ustalone prawo o niczym nie świadczy ważne że tej emerytury nie pobiera :)
asiak

Napisano: 28 lip 2015, 11:17

może ja coś nie czaję :oops: :roll: .. co to znaczy całodobowe utrzymanie :?: :?:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2015, 11:19

no tak mam napisane na zaświadczeniu z MOW że placówka zapewnia całodobowe pełne utrzymanie ( leki, odzież, środki czystości, przybory szkolne i pomoce naukowe )
asiak

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x