kurator - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 28 lip 2015, 7:57

osoba niepełnosprawna cześciowo jest ubezwłasnowolniona.
kto składa wniosek o zasiłek pielęgnacyjny?
kurator wypełnia wniosek i wnosi o przyznanie zasiłku dla niepełnosprawnego?
decyzja adresowana na niepełnosprawnego reprezentowanego przez kuratora?
jadzia 85

Napisano: 28 lip 2015, 8:07

a to częściowe ubezwłasnowolnienie dotyczy czego ??
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2015, 8:17

mam tylko postanowienie o ustanowienie kuratora dla częściowo ubezwłasnowolnionej osoby.
jadzia 85

Napisano: 28 lip 2015, 8:40

jeżeli jest to"zwykła" kuraetla to wniosek skłąda niepełnosprawny, za zgodą kuratora( my bierzemy dwa podpisy), jeśli kurator jest zaś wyznaczony do reprezentowania niepełnosprawnego przed urzędami to wniosek skłąda kurator.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2015, 11:18

ok. dzięki .
czyli wniosek wypełnia kurator i ubiega się o zasiłek dla niepełnosprawnego?
a jeszcze jedna kwestia
wniosek złozył kurator, decyzja w 2005 r. była wydana bezterminowo.
teraz wyszlo że w 2007 r. była zmiana kuratora.
jak teraz z tego wyjść. bardzo prosze o podpowiedzi bardziej do swiadczonych w tej kwestii.
jadzia 85

Napisano: 28 lip 2015, 11:21

jadzia 85 pisze: teraz wyszlo że w 2007 r. była zmiana kuratora.
jak teraz z tego wyjść. bardzo prosze o podpowiedzi bardziej do swiadczonych w tej kwestii.
nijak :D zp jest świadczeniem osoby niepełnosprawnej .. wpinasz nowe zaświadczenie do akt, nowy kurator może podać nowy nr konta .. ewentualnie możesz zmienić nazwisko na liście wypłat jak widnieje poprzedni kurator :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2015, 11:27

POCAHONTAS pisze:jeżeli jest to"zwykła" kuraetla to wniosek skłąda niepełnosprawny, za zgodą kuratora( my bierzemy dwa podpisy), jeśli kurator jest zaś wyznaczony do reprezentowania niepełnosprawnego przed urzędami to wniosek skłąda kurator.
jeśli nie jest to kurator wyznaczony do reprezentowania przed urzędami to dane we wniosku niepełnosprawnego.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2015, 11:36

problem jest w tym że poprzedniczka wydała decyzję na kuratora a nie na niepelnosprawnego.
jadzia 85

Napisano: 28 lip 2015, 11:40

pieniadze pobiera jeszcze inna osoba, kto ja upowaznia do pobierania:
kurator czy NP?
wiem ze to dla niektórych prosta sprawa ale pracuje od niedawna i wychodza mi rózne niespodzianki z poprzednich lat, z którymi jeszcze nie zawsze wiem jak sobie poradzić.
jadzia 85

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem