macie państwo wzór decyzji na raty ? - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 22 lut 2010, 11:07

Dłużnik po decyzji zwrotowej wystapil z wnioskiem o rozpatrzenie prośby i rozlozenie dlugu na raty , chcemy sie przychylic bo niskie dochody i cos tam zwraca ale on chce na raty po 20 zł miesiecznie . na tak niska kwote nikt sie nie zgodzi bo by to splacal przez 7 lat a kobieta nadal bierze pieniadze i dlug rosnie.

prosze was bardzo wyslijcie mi wzor jakiejs decyzji dla dluznika ze mu go rozlozyliscie na raty, nie robilam takiej,
a moze sie odwolac do sko bo nie chcemy mu sie przychylic do prosby tylko zgodzic sie na splate rat w wyzszej wysokosci,
nie wiem co mam mu napisac
~beata

Napisano: 22 lut 2010, 16:23

nikt nie wydawał takiej decyzji ?
~beata

Napisano: 23 lut 2010, 11:03

wyslijcie mi taki wzor
~antonina

Napisano: 23 lut 2010, 11:16

ja bardzo prosze o taki wzor i również odmowe rozlozenia na raty
~beata

Napisano: 25 lut 2010, 0:23

z tego co wiem w ustawi nie maczegoś takiego jak dec. o rozłożeniu na raty ( ustawie o pomocy ) jest tylko że umorzenie w drodze decyzji. Byłam na szkoleniu i cos było że w przypadku rat musi być ugoda zawarta między dłużnukiem a organem właściwym ( Wójt, burmistrz )
~~Becia

Napisano: 09 mar 2010, 10:08

art.30 ust 2 mówi o mozliwosci -umorzenia, -odrocz.terminu i -o rozłożeniu na raty
a ust .3 tegoż artykułu mówi,ze umorzenie nastepuje w drodze decyzji czyli 2 pozostałe możliwości przeprowadza sie pismem. pozdrawiam!
~ANN07

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x