macierzyński
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
macierzyński
Pani w sierpniu 2016 roku urodziła dziecko będąc na wychowawczym. W związku z porodem przeszła na urlop macierzyński co jest uzyskaniem w tym przypadku. Umowę z pracodawcą miała do końca stycznia i przyniosła świadectwo pracy. Czy teraz mam jej zrobić utratę i prosić o zaświadczenie z ZUS za miesiąc następujący po uzyskaniu tego nowego zasiłku po utracie zatrudnienia?
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: macierzyński
może wie ktoś czy to ma jakieś znaczenie?
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Ale urlop macierzyński w stosunku pracy to chyba ZUS płaci?
Kwota świadczenia się zmieniła? Na pewno św pracy i PIT-11 za 2014r będzie potrzebne.
Tylko to brałbym pod uwagę, nie wiemy kiedy przeszła na urlop macierzyński. W sumie to chyba nazywałoby się zasiłek macierzyński.miła pisze:W związku z porodem przeszła na urlop macierzyński co jest uzyskaniem w tym przypadku.
Kwota świadczenia się zmieniła? Na pewno św pracy i PIT-11 za 2014r będzie potrzebne.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Pani w sierpniu 2016 roku urodziła dziecko będąc na wychowawczym. W związku z porodem przeszła na urlop macierzyński co jest uzyskaniem w tym przypadku
wychowawczy został zakończony?
Umowę z pracodawcą miała do końca stycznia i przyniosła świadectwo pracy. Czy teraz mam jej zrobić utratę i prosić o zaświadczenie z ZUS za miesiąc następujący po uzyskaniu tego nowego zasiłku po utracie zatrudnienia?
Tak
wychowawczy został zakończony?
Umowę z pracodawcą miała do końca stycznia i przyniosła świadectwo pracy. Czy teraz mam jej zrobić utratę i prosić o zaświadczenie z ZUS za miesiąc następujący po uzyskaniu tego nowego zasiłku po utracie zatrudnienia?
Tak
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ona nadal jest na tym samym macierzyńskim. Czy coś to zmienia, że umowa się skończyła w trakcie trwania macierzyńskiego?
Oprócz macierzyński - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
500+
uzasadnienie
kolejne dziecko
Marnotrawienie
jeszcze raz temat sprawozdania
kolejne dziecko , jak wniosek SYGNITY
Panie Tomku proszę o poradę
Izyda część E
umowa o pracę/umowa zlecenie
NP mam mętlik
utrata dochodu