Jeśli była na L4 i teraz jest na macierzyńskim a nadal jest w tym samym stosunku pracy to raczej nie ma tu filozofii, chyba że po drodze jest świadectwo pracy.. no to jest różnica ale musisz rzucić okiem na ZUS.
kobieta była na umowach agencyjnych i w emapatii wychodzi, że ostatnia umowa była tylko do 12/2019.Potem z ZUS mam pismo, że od tego czasu była na chorobowym a później poszła na macierzyński. I ten macierzyński jest wyższy niz 1000zł wieć nie wiem czy dobrze przypuszczam ale to chyba stosunek pracy nie ustał skoro ma wyższy wypłacany macierzyński.. czy dobrze rozumiem?
Czyli zaszła w ciąży będąc w stosunku pracy. Umowa została przedłożona do dnia porodu czyli do 12/2019 a następnie kobieta pobiera zasiłek macierzyński po utracie zatrudnienia. Czyli ustalasz dochód z macierzyńskiego po pierwszej wypłacie.
Ja nie wiem co Ci kobieta zaznaczyła we wniosku. Jeżeli jest utrata to wołasz świadectwo pracy albo oświadczenie. Przecież takie dokumenty to masz obowiązek mieć a nie bazować na wydruku z ZUS.
a niby dlaczego miałaby miec tylko 1000 zł po utracie zatrudnienia ? 1000 to jest najnizszy zasiłek macierzyński, czyli do tej kwoty podwyzszają kobiecie, której zasiłek macierzyński w zus wychodzi niższy (ale jeśli zarabiała choćby najniższą krajową, to już wyjdzie jej więcej niż tysiąc )