Kobieta prosi o rozłożenie na raty płatność począwszy od grudnia, zatwierdzona zgoda 06.12.17
- Zrobione wszczęcie 06.12.2017,
- Decyzja z datą 14.12.2017 - co do podpisu odbioru to się dogadam z kobietą
Pytanie 1. Czy żeby ona mogła wpłacić 1 ratę decyzja musi się uprawomocnić (14 dni od odbioru), mimo, że sama zawnioskowała o wpłatę już w grudniu?
Pytanie 2. Czy wystarczy, że poprawię w decyzji, iż orzekam , że kwota wraz z odsetkami... podlega zwrotowi na prośbę Pani.. począwszy od grudnia...?
Pytanie 3. Co jeśli decyzja się musi uprawomocnić - a załóżmy, ze odbierze 14.12.2017 więc uprawomocnienie przypada na koniec grudnia a KSIĘGOWA ZAMYKA ROK i maksymalnie kazała by wszystko było załatwione do 20.12.2017?
Pytanie 4. Co jeśli decyzja się musi uprawomocnić - a załóżmy, ze odbierze 18.12.2017 więc uprawomocnienie przypada na początek stycznia 2017 a zawnioskowała o wpłatę od grudnia 2017?
a mam jeszcze jedno pytanie, wydając ponownie decyzję, opisuje całą procedurę (wszystkie wszczęcia i wydane decyzje), czy uwzględniam w tej nowej decyzji to wszczęcie i tą decyzję, którą mi SKO uwaliło?? bo jak na razie to mam po decyzji odmownej przeskok na odwołanie i ponowne wszczęcie.