suupeersaga pisze:Sprawa dotyczy odmowy becikowe, zaświadczenie 13 tydzień. Decyzja odmowna, odwołanie do SKO i SKO uchyliło moja decyzję do ponownego rozpatrzenia. Uzasadnienie: Organ winien ustalić kiedy skarżąca zarejestrowała do do lekarza, czas oczekiwania na wizytę.Organ winien ustalić jakie były przyczyny zgłoszenia się do lekarza dopiera w 13 tyg. w szczególności, czy uwarunkowania fizjologiczne organizmu, stan zdrowia spowodowały, ze nie mogła ona przed upływem 10 tygodnia ciąży podejrzewać, że jest w tym stanie. I jeszcze kilka mądrych zdań.... I co teraz, chce wezwać stronę na podstawie art 24a do złożenia oświadczeń i wyjaśnień, tylko o co (rozsądnego) ją pytać? Ktoś miał taki przypadek może jakiś pomysł? Co jeszcze zrobić w takim przypadku. Lekarz mnie oleje przecież obowiązuje go tajemnica lekarska.
A u mnie przedstawiła nawet zaświadczenie od lekarza, że wizyta późno, ale jakieś coś tam i pacjentka nie przejawiała oznak ciąży bla bla bla - SKO olało powołując się na brzmienie ustawy - 10 tydzień i kropkaAAsia pisze:Na tej podstawie SKO uchyliło moją decyzję i przyznało becik.