mam 2 wnioski
1. mąż skład rodziny on i jego rodzice
2. żona plus dzieci
dwa różne adresy
nie korzystają z pomocy społecznej - nie znam rodziny
wezwać ? na jakiej podstawie ? a jeśli stwierdzą, że jest tak jak wpisali we wnioskach i żyją osobno, on się opiekuje rodzicami, ona mieszka osobno z dziećmi, albo są w trakcie rozwodu np, albo są małżeństwem bo są
i tak będą odmowy bo dochody mega są - ale na przyszłość bym chciała wiedzieć
małżeństwo a 2 wnioski
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
-
- VIP
- Kontakt:
Re: małżeństwo a 2 wnioski
i jeszcze jedno
rodzina, której nie mam w ewidencji
ojciec podaje siebie i dzieci - po rozwodzie
nie mam ich u siebie w 500 plus - ale sprawdzili mi, że dzieci nie chodzą do szkół na terenie naszej gminy - nie korzystają z pomocy społecznej - nie zameldowani nawet nie wiem, czy tu mieszkają .... właścicielem domu w którym mieszkają jest kto inny - zapewne wynajmują
ale mam wątpliwość czy ten Pan nie jest tu np. sam
bo to że nie chodzą do szkół to mogą obok do gminy chodzić .....
rodzina, której nie mam w ewidencji
ojciec podaje siebie i dzieci - po rozwodzie
nie mam ich u siebie w 500 plus - ale sprawdzili mi, że dzieci nie chodzą do szkół na terenie naszej gminy - nie korzystają z pomocy społecznej - nie zameldowani nawet nie wiem, czy tu mieszkają .... właścicielem domu w którym mieszkają jest kto inny - zapewne wynajmują
ale mam wątpliwość czy ten Pan nie jest tu np. sam
bo to że nie chodzą do szkół to mogą obok do gminy chodzić .....
- my_low
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR, FA, SW, DS
- Kontakt:
ale dokładnie sprawdzasz, wow, ja szczerze mówiąc aż tak się nie zagłębiam, jeśli wnioskodawca mi tak oświadcza pod odpowiedzialnością karną to tak przyjmuje i nie prowadzę dochodzenia.
Co do małżeństwa, to, że nim są nie oznacza, że tworzą wspólne gospodarstwo domowe, jeśli tak złożyli wnioski i tak w tych wnioskach oświadczyli, to ja bym ich nie wzywała ani nic, tylko rozpatrywała.
Co do małżeństwa, to, że nim są nie oznacza, że tworzą wspólne gospodarstwo domowe, jeśli tak złożyli wnioski i tak w tych wnioskach oświadczyli, to ja bym ich nie wzywała ani nic, tylko rozpatrywała.
-
- VIP
- Kontakt:
jestem tzn pracuje w małej gminie, i nie lustruje wszystkich, mniej więcej kojarzę kto pobiera np 500 plus, czy korzysta z pomocy społecznej bo wpisuje wnioski w pocztę, potem w ewidencje no i 500 stki robiłam, rodzinne robięmy_low pisze:ale dokładnie sprawdzasz, wow, ja szczerze mówiąc aż tak się nie zagłębiam,
a akurat trafiło mi się tak dziwne nazwisko, którego nie kojarzę wcale, stąd moja wątpliwość i zaciekawienie
Oprócz małżeństwo a 2 wnioski - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Jak złożyć elektronicznie wniosek OK-WUD do ZUS?
dzierżawa za rentę w 2021
osoba ubezwłasnowolniona
zł zł
Zgłoszony w CEEB na dzień złożenia
Na decyzję mamy 30 dni?? Nie wyrabiamy się
weryfikacja ZUS
numer z instrukcji kancelaryjnej
Sprawdzanie w CEEB
Ministerstwo Finansów
rodzina zastępcza
dodatek osłonowy zł/ wyliczenia dochodu
Podstawa prawna do wniosku OK-WUD