marnotrawienie śp - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 16 cze 2016, 15:03

Jak postępować krok po kroku dążąc do uchylenia dec ze względu na marnotrawienie?
marcelino

Napisano: 16 cze 2016, 15:09

nie uchylić tylko dać w formie rzeczowej
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 16 cze 2016, 17:16

Ewalu. było to też brane pod uwagę ale w tym przypadku chodzi o alkohol a co za tym idzie w grę wchodzi również brak opieki lub bardzo kiepska opieka. myśleliśmy o zabraniu świadczenia na początek chwilę na opamiętanie. co o tym sądzisz lub sądzicie?
marcelino

Napisano: 16 cze 2016, 17:51

brak podstaw prawnych do uchylenia ... tylko forma rzeczowa .... można opłacić rachunki, leki ... ostatnio na szkoleniu był by nie "zabierać" wszystkiego .. parę groszy gotówki zostawić .... ale to zawsze trzeba indywidualnie rozpatrzyć
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2016, 7:40

Dzięki Ewalu.
marcelino

Napisano: 17 cze 2016, 7:55

Mam jeszcze jedno pytanie. Syt powyższa dotyczy mojej rodziny czy mogę odmówić prowadzenia postępowania i uczestniczenia w procedurze zmiany świadczenia na rzeczową lub uchylenia? Dodam że kiedyś byłem po części prac socjal i sam robiłem wywiady do podobnych świadczeń a teraz jestem tylko od świadczeń.
marcelino

Napisano: 17 cze 2016, 7:57

pogadaj z kierownikiem
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2016, 8:04

No gadałem i najlepiej jakby pojechał sam, najlepsze co mogę w tej syt uzyskać to prośba o prac socjalnego do towarzystwa.
marcelino

Napisano: 17 cze 2016, 8:05

no ale jak jesteś tylko od świadczeń to i tak socjalny musi pojechać a nie Ty
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2016, 8:08

myślałem,że w tym przypadku nie będę musiał w tym uczestniczyć a jedynie na podstawie ich stwierdzeń kierownik podejmie dec a ja to wykonam technicznie. Chyba nie mam wyjścia idę do socj i trzeba jechać
marcelino

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem