marnotrawienie śp - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 17 cze 2016, 8:12

marcelino pisze:myślałem,że w tym przypadku nie będę musiał w tym uczestniczyć a jedynie na podstawie ich stwierdzeń kierownik podejmie dec a ja to wykonam technicznie. Chyba nie mam wyjścia idę do socj i trzeba jechać
widziałeś co napisałam
ewalu pisze:no ale jak jesteś tylko od świadczeń to i tak socjalny musi pojechać a nie Ty
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2016, 8:15

Widziałem tylko ja biorę realia jakie mam w ośrodku ja to będę musiał ogarnąć a tak jak napisałem wyżej kol socjalni tylko do towarzystwa
marcelino

Napisano: 17 cze 2016, 8:25

tak czy siak Dzięki Ewalu
marcelino

Napisano: 17 cze 2016, 8:29

dodam tylko, że my jako pracownicy ŚR nie mamy uprawnień do przeprowadzenia wywiadu
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2016, 8:59

to ja wiem, ale Ewalu wiesz że nieraz od czarnej roboty jest jeden a podpisuje drugi
marcelino

Napisano: 17 cze 2016, 9:12

a propos marnotrawienia to akurat dzisiaj jest artykuł w GP https://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/9 ... dkach.html
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2016, 9:59

akurat w przypadku świadczenia pielęgnacyjnego to chyba nie jest do końca tak. To nie jest świadczenie "na osobę niepełnosprawną" tak jak zasiłek rodzinny czy 500+ jest "na dziecko". To jest świadczenie z tytułu rezygnacji z zatrudnienia i ma rekompensować utracone dochody. Nie jest powiedziane, że opiekun musi wydawać swoje pieniądze na osobę niepełnosprawną, osoba niepełnosprawna ma swoje świadczenia (zasiłek pielęgnacyjny - "w celu częściowego pokrycia wydatków ...") czy rentę na przykład. Opiekun ma te pieniądze "na siebie". A brak sprawowania opieki z powodu nadużywania alkoholu jest chyba wystarczającym powodem, by komuś to świadczenie odebrać.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x