Nie bądź sarkastyczna i nadmiernie nadgorliwaMirabella pisze:A macie/mieliście już podobne przypadki? Czy Wasi klienci mają jeszcze inne pomysły niż garnki do zdrowego gotowania? Może ktoś w ogóle prowadzi zdrowy tryb życia i np. przeznacza środki na SPA, szkolenie u Jogina w Tybecie (skoro iść torem zasugerowanym przez "Proszę"i się nie czepiać) ...lub inne rzeczy, bo jest taki gospodarny?
Do każdego należy podejść indywidualnie i nie kierować się emocjami. Skoro uważasz, że w tej rodzinie są pilniejsze potrzeby, masz do dyspozycji inne formy pomocy, a nie tylko zasiłki. Można pracę z rodziną powierzyć asystentowi, jeśli jest nieudolna. Wtedy zyskasz opinię tej osoby i nie będziesz miała wątpliwości, co do pomocy. Pozdrawiam Cię raz jeszcze i wrzuć na luz. Emocje są złym doradcą.Mirabella pisze:aby wyciągnąć wnioski z tej dyskusji- rozumiem PROSZĘ, że u Ciebie w Ośrodku przyznalibyście pomoc w takim przypadku?
Spójrz:Mirabella pisze:Proszę - na jakiej podstawie uważasz, że jestem pod wpływem negatywnych emocji i mam wrzucić na luz? wskaż fragmenty moich wypowiedzi, które na to wskazują bo inaczej uznam, że projektujesz na mnie swoje negatywne emocje