Witam,
A ja mam jeszcze lepszy przypadek....
Zamężna Pani złożyła wniosek na 1-sze i drugie dziecko. Skład rodziny Pani-żona, Pan- maż i dwójka ich wspólnych dzieci.
I teraz....
Przychodzi mi teraz Pan Mąż, który mówi że urodziło mu się właśnie dziecko, na które chce pobierać 500+ bo to jest jego 3cie dziecko tylko że, dziecko urodziła kochanka.. Pan nie ma zamiaru się rozwieść chce pobierać 500+ bo to jego trzecie dziecko i tyle...
Brak zasądzonych alimentów od matki (kochanki) na rzecz dziecka , brak jakichkolwiek dokumentów że dziecko jest z panem czy coś...
I teraz jaki skład rodzinny...???:) Dobrze myślę że mąż, żona, dwójka ich wspólnych dzieci i to dziecko nowe i kochanka??? i dochody wszystkich dorosłych biorę pod uwagę??
Pani Kochanka nie będzie występowac we wniosku sama bo ma baaardzo dużo ha....
najlesze jest to że wnioskodawcą na chwilę obecną jest żona...
rzypuszczam iż żona musiała by zrezygnować ze świadczenia, i żeby mąż złożył wniosek na trójke dzieci...?? i do składu rodziny wpisuje siebie, żone kochanke i trójkę dzieci... ???
MAłżeństwo na chwilę obecną łapie się na pierwsze i drugie dziecko, jednak jeżeli dopisze do wniosku kochankę z dzieckiem to i tak na pierwsze dziecko przekroczy dochód (nawet na 6 osob w skłądzie rodziny) po prostu wiec tak czy siak na jedno z dzieci nie będzie 500+..
tylko czy mam racje??? czy tak wpisac skłąd rodziny i przeliczać dochody....