Rozumiem, że do zarządcy lokalu, tak?kamos90 pisze:czy istnieje jakaś możliwość aby ten Pan napisał do najemcy o "ponowne zmierzenie mieszkania" wystawienia jakiegoś aneksu czy innego dokumentu potwierdzającego jego słowa?
możliwa jest opcja , że pan nie użytkuje wszystkich pomieszczeń np. jakiś pokój jest "wyłączony z obiegu""zajmuje mniejszą części mieszkania niż jest w umowie"
tak ale dowiedziałem się z ZGM (jego najemcy), że była firma inwentaryzacyjna i ta firma mu to mieszkanie zmierzyła, mi przez telefon ZGM podał ile ma każde pomieszczenie, i tak się składa że te pomieszczenia wlicza się w powierzchnię użytkową lokalu, to nie wiem brać go na oświadczenie?brodafix pisze: ↑21 kwie 2021, 8:17możliwa jest opcja , że pan nie użytkuje wszystkich pomieszczeń np. jakiś pokój jest "wyłączony z obiegu""zajmuje mniejszą części mieszkania niż jest w umowie"
wtedy metraż będzie mniejszy a dodatek możliwy do przyznania oczywiście w wysokości po przeliczeniu na zajmowany metraż
chodziło mi o to , że należałoby ustalić czy gość użytkuje cały ten lokal czy np. jakiś pokój stoi pusty i nie jest używany na co dzień.tak się składa że te pomieszczenia wlicza się w powierzchnię użytkową lokalu, to nie wiem brać go na oświadczenie?